(© Star sport)
(© Star sport)

Voša na testu karaktera: Isterati crva sumnje

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.08.23. | 09:35

Novosađani protiv beogradskih crno-belih jure prvi ovosezonski trijumf (19 časova, TV Arena Premium 1)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Tri zvanična meča odigrala je Vojvodina u novoj sezoni i upisala sva tri poraza. Oba puta su Novosađani poklekli pred APOEL-om (po 1:2) i tako pali već na prvoj stanici na putu do grupne faze Lige konferencije, a doživeli su ubedljiv poraz od Crvene zvezde (0:5) u Beogradu, na otvaranju nove sezone šampionata. Istina, sve su to bili izuzetno zahtevni mečevi, pa u taboru Lala uveravaju da to nije pravi pokazatelj kvaliteta ekipe. Protiv šampiona su Novosađani igrali u kombinovanom sastavu, pa taj okršaj ne može da bude merilo stvari, ali bez obzira na sve, sigurno tri vezana poraza nimalo ne prijaju na startu sezone. I ne ulivaju nadu ni onim najoptimističnijim pristalicama, posebno ako se u vidu imaju Vošine visoke ambicije u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige, gde želi iskorak i napad na prva tri mesta. Zato će ekipa Radoslava Bataka imati ozbiljan test i pokušati da trijumfom nad Partizanom povrati samopouzdanje, ali i poljuljano poverenje navijača (19.00, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

Samo su tri dana prošla od eliminacije sa evropske scene, gde je Stara dama takođe pucala visoko, ali u taboru Vojvodine smatrajuu da ih to nije poremetilo, te da spremno dočekuju okršaj s beogradskim crno-belima.

Vojvodini naruku nije išao ni raspored na početku sezone, ali ako želiš da napadneš vrh tabele, onda moraš da se nosiš sa otežavajućim okolnostima na tom putu, te da visoke ambicije pretočiš u hrabrost na terenu. U prevodu, s reči pređeš na dela.

Zato bi derbi sa izabranicima Igora Duljaja Voši mogao da znači mnogo više od tri osvojena boda, jer bi jedna velika pobeda vratila samopouzdanje.

Pred Batakovom četom jeste težak zadatak, jer je Partizan u meču protiv TSC-a (3:3) pokazao da je ozbiljniji tim prošle sezone, kada je zabeležio najlošiji plasman u novijoj istoriji kluba. Stigla su u Humsku pojačanja koja, ako je verovati prvom utisku, obećavaju, a uz to Beograđani ulaze odmorniji u ovaj susret. Takođe, Vojvodina je pod pritiskom, jer posle tri neuspeha, mora da pokaže zašto ima visoke ciljeve.

Svesni su svih pomenutih okolnosti u stručnom štabu Novosađana, ali i uvereni da mogu do celog plena pred svojom publikom. 

Revanš sa APOEL-om pratile su i neprijatne scene na „Karađorđu“, kada je ceo stadion zvižducima ispratio Iva Baraja, a sporadično se moglo čuti i negodovanje protiv stručnog štaba. Reklo bi se da se u Novi Sad posle tog poraza uvukao crv sumnje, kojeg će fudbaleri novosadske Stare dame morati što pre da isteraju. Iz tog razloga, biće zanimljivo videti u kojem će se broju odazvati navijači na derbi, a ne bi trebalo zaboraviti činjenicu da svi koji su prisustvovali meču protiv Kiprana, ovog puta mogu besplatno na stadion.

Jasno je da Novosađanima duel s Parnim valjkom dolazi u nezgodnom trneutku, ali baš to bi trebalo da im bude dodatna motivacija da ućutkaju kritičare. Meč s crno-belima je za Vojvodinu i test karaktera. Nema velikog generala bez velike bitke, pa nema ni povratka iz nokdauna bez velike pobede. A novosadska ekspedicija želi da uveri javnost da je spremna za velika dela, ako ne u Evropi, onda na domaćoj sceni.

Trener Radoslav Batak verovatno i dalje neće moći da računa na povređenog Asmira Kajevića, a najavio je i određene promene u odnosu na APOEL, te da će da rasporedi minutažu ostalim igračima, kako bi bili na visokom energetskom nivou tokom celog meča.

Znaju igrači Vojvodine da ova utakmica može da bude presudna za dalji razvoj događaja u Srpskoj Atini. Nerešen rezultat nije nešto o čemu smeju da razmišljaju, a o porazu da i ne govorimo. Jednostavno, Voša je pred imperativom trijumfa, jer mora da pokaže da je uvek spremna da se nadmeće s najvećim rivalima, a istovremeno da poruči da jak timski duh ne mogu da naruše ni tri uzastopna peha.


Najava meča

Vojvodina
Partizan

Početak meča: 2023-08-06 19:00:00
Sudija: Miloš Milanović
Stadion: Karađorđe
4-2-3-1
25
Carević
50
Lazarević
30
Crnomarković
5
Traore
2
Bjeković
10
Zukić
7
Milosavljević
24
Čumić
20
Nikolić
31
Radulović
9
Vukić
25
Lazar Carević
50
Milan Lazarević
30
Đorđe Crnomarković
5
Mamadu Traore
2
Marko Bjeković
10
Dejan Zukić
7
Radomir Milosavljević
24
Nikola Čumić
20
Uroš Nikolić
31
Andrija Radulović
9
Stefan Vukić
T
Radoslav Batak


MOZZART BET SUPERLIGA, DRUGO KOLO:

Četvrtak

Radnički Niš - TSC 0:3 (0:0)

/Ćirković 63, Rakonjac 83, Kuveljić 90/

Subota

Javor - Novi Pazar 3:1 (1:0)

/Gigić 13, Milan Obradović 47, Kempbel 51 – Adešina 56/

Železničar - Mladost 0:2 (0:2)

/Sremčević 14, Milošević 36/

Nedelja

17.00: (1,05) Crvena zvezda (14,0) Napredak (35,0)

17.00: (3,80) Radnički 1923 (3,45) Čukarički (2,00)

19.00: (3,20) Vojvodina (3,40) Partizan (2,25)

21.05: (2,85) IMT (3,20) Voždovac (2,60)

Ponedeljak

18.00: (2,20) Radnik (3,30) Spartak (3,40)



tagovi

FK VojvodinaRadoslav Batak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara