Stefan Đorđević protiv Partizana (© MN Press)
Stefan Đorđević protiv Partizana (© MN Press)

Voša preko kupa traži spas: Nemamo pojedince kakvi su Katai u Zvezdi ili Rikardo u Partizanu, ali idemo na pobedu

Vreme čitanja: 4min | sre. 11.05.22. | 10:26

„Nama u 90 minuta praktično staje cela sezona“, kaže levi bek Novosađana Stefan Đorđević

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posla četiri vezana poraza, Vojvodina je izgubila šansu da se domogne četvrtog mesta koje vodi u Evropu. Nada da će na međunarodnu pozornicu u i dalje živi, a ulaznicu za to tražiće preko pehara Kupa Srbije. Biće veoma teško jer ih očekuje polufinalni meč protiv Partizana u Beogradu (Arena Premijum 1, 16.30).

Izabrane vesti

Sveže su u Novom Sadu uspomene na veliku pobedu u finalu kupa protiv crno-belih pre dve godine. Lale su posle penal serije stigle do drugog trofeja kupa u svojoj istoriji, a odlučujući penal za Novosađane tada je postigao Stefan Đorđević.

Levi bek Lala je svestan težine zadatka, ali se nada uspehu.

„Kup je specifično takmičenje, svako svakog može da pobedi. U prethodne dve godine pokazali smo da u možemo da igramo sa Partizanom. Prošle godine smo se takođe sastali u polufinalu, poraženi smo u Novom Sadu, ali je tada odlučila bukvalno jedna lopta. Oni ove sezone sa Aleksandrom Stanojevićem prave zaista sjajne rezultate. Ne dolazimo u Beograd sa belom zastavom, bez obzira na to što imamo loše rezultate u poslednje vreme. Želimo da se nadigravamo i verujemo da možemo proći u finale“, kaže Đorđević za Mozzart Sport.

Pre samo četiri dana Voša je poražena (1:2) u prvenstvenom duelu od crno-belih.

„Imali smo i u tom meču šanse, međutim, kad na početku utakmice primite gol od bilo kog protivnika, a posebno od Partizana na njegovom stadionu, veoma je teško vratiti se. Ako smo morali da biramo koji meč od ova dva da izgubimo, bolje što smo poraženi u prvenstvu... Ovo će biti drugačiji meč jer niko nema pravo na grešku. Jasno je da idemo na pobedu“.

Lale su ostale bez šanse da se do UEFA takmičenja izbore preko prvenstva, ali osvajanjem masovnijeg takmičenja našli bi se u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Nama u 90 minuta praktično staje cela sezona, budući da smo kroz Superligu neočekivano izgubili šanse da se domognemo Evrope. Jedino nam ostaje kup da spasimo sezonu. Biće teško, ali verujemo u sebe, imamo dobru ekipu iako to ne pokazuju rezultati. Slika je, ipak, drugačija. Ako budemo pravi u ovom meču, sigurno možemo pobediti, a tek ćemo onda razmišljati o finalu. Znamo da nas čeka težak protivnik, ali verujemo u naše sposobnosti

Polufinale Kupa Srbije, 16.30: (1,13) Partizan (7,50) Vojvodina (16,00)

Đorđević se rado seća odlučujućeg udarca sa bele tačke i osvajanja kupa pre skoro dve godine, a spreman je da opet preuzme odgovornost ako bude potrebno.

Desilo se da baš ja budem čovek odluke u penal seriji protiv Partizana. To je veliki uspeh, koji ostaje urezan za ceo život. Posebnu težinu ima kada ste kao ja dete kluba i kada živite u Novom Sadu. Tada to malo drugačije doživljavate. Kada vas u polufinalu čeka utakmica sa Partizanom ili Zvezdom, sigurno razmišljate i o penalima. Lakše bi se podneo prolazak posle regularnog dela, ali ako mora kroz penal seriju, neka bude tako. Spremni smo i za tu varijantu. Jedan sam od starijih u timu i spreman sam da preuzmem odgovornost ako dođe do toga“.

Razlog loših rezultata ekipe vidi u banalnim greškama i velikom broju golova primljenih iz prekida.

„Neverovatan je način na koji smo primali golove. To ni pioniri sebi ne dozvoljavaju, ali kasno je o tome sad pričati. Primili smo čak 21 gol iz prekida... A imamo stvarno dobru ekipu. Nismo imali ni sreće u pojedinim mečevima, iako je rezultat uvek jedino merilo. Vojvodina nikad veću šansu nije pružala mladim igračima, iz svoje škole, što je dobra stvar. U drugom poluvremenu utakmice sa Partizanom na terenu su bili svi igrači koji su ponikli u Voši, osim Simića i Vukadinovića...“

Vošu su u više navrata skupo koštale nespretne reakcije, posebno u poslednjoj liniji. Đorđević poručuje da odgovornost snosi ceo tim.

„Od napada kreće odbrana, tako da ne postoji pojedinačni krivac. Mi nemamo pojedince kao što su Katai u Zvezdi ili Rikardo u Partizanu, koji će uzeti loptu i rešiti utakmicu. Kod nas je uvek kolektivna odgovornost. Kad smo pravili dobre rezultate bio je zaslužan ceo tim, a ne pojedinci. Greške dolaze zbog trenutka nepažnje, dekoncentracije... Kad smo izgubili šest utakmica zaredom, nije bilo lako vratiti se, palo je i samopouzdanje. Važno je što je Vojvodina stigla među četiri najbolje ekipe u kupu, jer joj je tu i mesto. Nadamo se da ćemo se radovati i prolasku u finale“.

Turbulentna sezona je iza Novosađana, a cilj u prvenstvu nije ostvaren.

„Ne pamtim da nisam igrao Evropu kada sam bio u Srbiji. Igrao sam i sa Radničkim iz Niša, a onda i sa Vošom prethodne dve godine. Doživljavam kao timski neuspeh to što nismo obezbedili Evropu kroz prvenstvo. Nisam zadovoljan rezultatima i kao dete kluba mislim da mora bolje. Smatram da je presudio taj poraz na krovu od Voždovca, a onda i poraz u Nišu. Primali smo golove nakon gluposti... Zaista se trudimo, radimo naporno i sve dobro izgleda na treninzima, ali...“

Ugovor sa Starom damom ima do kraja godine, ali nije siguran da li će i dalje ostati u klubu.

S obzirom na to da je bila jako teška sezona, sve je moguće. Za mene je Voša najveća jer sam dete kluba. Ovde mi je lepo i upravo sam u Voši ostvario svoj najveći uspeh. Učestvovao sam u osvajanju tog trofeja Kupa sa sjajnom generacijom. Volim Vojvodinu i kad ide dobro i kad je loše. Čekam da se završi sezona, pa ću sesti sa ljudima iz kluba i videti šta dalje“, zaključio je iskusni bek Novosađana Stefan Đorđević.

Piše: Aleksandar Milošević


tagovi

Kup SrbijeStefan ĐorđevićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara