Tim Vojvodine u Beleku (©FK Vojvodina)
Tim Vojvodine u Beleku (©FK Vojvodina)

Voša sve opasnija: Malbašić kao opcija na špicu, Zukić se gura za minute, odbrana glavni problem

Vreme čitanja: 4min | uto. 24.01.23. | 10:45

Napredak ipak evidentan...

Posle pet kontrolnih mečeva na pripremama u Turskoj, Vojvodina ima skor od dve pobede, jednog poraza i dva nerešena rezultata. Drugi remi Novosađani su upisali juče protiv Ahmata Groznog (1:1), nesumnjivo najjačeg protivnika sa kojim su odmerili snage na mediteranskoj obali, budući da su ispred sebe imali trenutno šestoplasiranu ekipu u ruskoj Premijer ligi.

Iako Stara dama nije trijumfovala u ovom susretu, navijači i stručni štab Vojvodine imaju razloga za zadovoljstvo, jer je napredak u igri evidentan.

Izabrane vesti

Takođe, veoma je bitno i to što su Lale izgledale fizički spremno, a skoro svih 90 minuta na terenu je provela grupa igrača koja najozbiljnije konkuriše za standardnih jedanaest u nastavku Mozzart Bet Superlige. Na samom početku priprema kondicioni treneri Vojvodine isticali su da je želja da ekipa bude na maksimalnom nivou već na prolećnoj premijeri, a ako se ima u vidu da je Voša juče u poslednjih petnaestak minuta u potpunosti dominirala nad protivnikom i pokazala najbolji period igre, onda su na dobrom putu ka tom cilju.

Osim bolje fizičke spremnosti u odnosu na prethodne mečeve, primetan je i progres u taktičkom i tehničkom smislu. Voša je izgledala opasno u napadu, bio je brži protok lopte, pronalazili su izabranici Milana Rastavca veoma dobra rešenja i stvorili veliki broj izglednih šansi.

Naravno, bilo je i grešaka, pre svega nedostajala je bolja realizacija.

Pomak je uočljiv i na individualnom planu. Vrlo dobru partiju pružio je Filip Malbašić, koji jesenas nije bio na očekivanom nivou, a juče se dobro snalazio na poziciji špica što je posebno važno, jer na početku sezone Lalama su silno nedostajali golovi centarforeva. Nikolić ih je postigao tri u Mozzart Bet Superligi – istina uz pet asistencija – mladi Crnogorac Ivan Vukčević nijedan, mada je šansu dobijao na kašičicu.

Prijatno je iznenadio i mladi Dejan Zukić, koji tokom prve polusezone nije imao zapaženu minutažu. Delovao je sigurno u novom tandemu sa Radomirom Milosavljevićem na sredini terena, lepo je razigravao ekipu, bio najbolji pojedinac u timu i na najbolji način iskoristio to što je Mirko Topić sa reprezentacijom Srbije na turneji u SAD. Takođe, pozitivan utisak je ostavio i Iv Baraj, koji je kretnjom i brzim prvim korakom pravio probleme protivniku po krilu.

Stoga zadovoljstvo i u stručnom štabu Novosađana.

Zadovoljni smo izdanjem ekipe. Igrali smo protiv ruskog premijerligaša i najvažnije je da smo se pokazali dobro, da smo stvarali šanse i da se niko nije povredio, pošto je ovaj teren bio nešto lošiji od prethodnih. Mogli smo lako i da pobedimo, ali nećemo da se opterećujemo rezultatima. Najvažnije je da momci dobro treniraju, da podižu formu i da su sve uigraniji”, rekao je posle susreta pomoćni trener Vojvodine Goran Šaula.

Najveći problem u Vošinoj igri u prvim kontrolnim susretima bila je odbrana, odnosno pad koncentracije, loše reakcije i slaba komunikacija u poslednjoj liniji. Međutim, i tu se situacija poboljšava. O tome svedoči i podatak da su u tri poslednja pripremna meča Lale primile samo jedan pogodak (posle kornera), a nijedan iz igre. Istina, propustio je protivnik juče dobre prilike da kazni Vošine propuste u odbrani, ali to ne menja činjenicu da se broj grešaka u defanzivi smanjuje.

Svestan je i stručni štab Lala koliko je važno odigrati kvalitetno u odbrani.

Cilj nam je za početak da ne primamo golove, jer je onda lakše da pobedimo. Ako budemo igrali dobro kao u ove dve utakmice i ukoliko budemo radili dobar posao u defanzivi, onda će Vojvodina sigurno biti mnogo bolji tim u drugom delu sezone. Prostora za napredak ima u svim segmentima, ali najpre da se odmorimo, da noge budu svežije posle napora i onda da u pravoj formi dočekamo duel sa Crvenom zvezdom”, istakao je član stručnog štaba Stare dame Goran Šaula.

Osim dobre partije fudbalera od kojih će većina činiti startnu postavu, Vojvodinaše može da raduje i lepršava igre omladinaca, koji su pre dva dana nadigrali Lokomotivu iz Sofije (2:0), što je potvrda da stručni štab može da se osloni na svih 28 igrača, koji su krenuli put Antalije.

Naši klinci odigrali su veoma dobro, većinu vremena su kontrolisali igru na terenu, postigli dva gola i stvorili još nekoliko šansi. Pokazali su da mogu da se nose sa seniorskim ekipama. Meni je bitno da svaki dan napredujemo po malo i da je taj napredak evidentan”, prokomentarisao je igru podmaleđnog sastava strateg Vojvodine Milan Rastavac.

Novosađanima sad predstoje još dva dana intenzivnog rada, a onda u četvrtak, 26. januara i poslednja provera u Turskoj, protiv kazahstanskog Šahtjora, što će ujedno biti i generalka pred nastavak šampionata. Biće to prilika da Voša trijumfom potvrdi da je forma krenula uzlaznom putanjom i da u pobedničkom raspoloženju dočeka prolećnu premijeru, odnosno veliki derbi s Crvenom zvezdom u Beogradu.


tagovi

Filip MalbašićDejan ZukićMozzart Bet SuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara