Veljko Simić ©Star Sport
Veljko Simić ©Star Sport

Voša za pola sata pregazila Kolubaru, Čumić i Simić nastavili golgeterski niz

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.02.23. | 18:08

Novosađani savladali Lazarevčane na Karađorđu – 3:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Prvo poluvreme za zaborav, a drugo koje je daje za pravo da veruju da će na kraju završiti na treće mestu. Mogla bi se ukratko tako definisati današnja partija Vojvodine, koja kao da je namerno čekala da se u prvom delu igre malo zagreje po hladnom vremenu, pa da u drugih 45 minuta u potpunosti pregazi Kolubaru – 3:0 (0:0).

Izabrane vesti

Najavili su fudbaleri Vojvodine osvajanjem boda na Marakani i kvalitetnom igrom da su porasli, znali su da će morati da nastave u jakom ritmu kako bi opravdali taj remi. Nije delovalo tako nakon prvog poluvremena u kome je čak protivnik bio bliži golu. Na kraju, ipak, imaju razlog za zadovljstvo navijači Stare dame koji su po hladnom vremenu ispratili pobedu svog tima u prvom ovogodišnjem meču na Karađorđu.

Igrao se prvi minut nastavka kada je Veljko Simić pogodio za vođstvo Novosađana, nakon lepe akcije i lucidne asistencije Malbašića. To je pokrenulo Vojvodinu u potpunsoti koja je u nastavku u potpunsoti nadigrala nesnađene Lazarevčane. Nikola Čumić je overio pobedu već u 65. minutu pogotkom sa kreča, a onda se u strelce upisao i Filip Malbašić, koji je uspeo nekako sa zemlje da posle asistencije Baraja ubaci loptu u mrežu i stavi tačku na ubedljiv trijumf.

Nije bilo mnogo toga vrednog pomena u prvo delu igre. Iako je Vojvodina imala inicijativu i više vremena loptu u svom posedu, nije uspevala da napravi praktično nijednu konkretnu priliku. U najboljoj poziciji za gol našao se Malbašić nakon proigravanja Lazarevića, pogodio je tada iz velike blizine spoljni deo mreže, ali je svakako prethodno bio u nedozvoljenoj poziciji.

Ipak, u prvih 45 minuta bliži su pogotku ipak bili gosti kada su zapretili preko Kočića (često probijao po levoj strani), koji je poslao oštru loptu sa leve strane na drugu stativu, ali zamalo je tada zakasnio Vukušić. Isti igrač našao se nešto kasnije u još jednoj dobroj situaciji da ozbiljnije zapreti, imao je dovoljno vremena da se namesti u kaznenom prostoru nakon odličnog pasa Nikolića, ali promašio je ceo gol, pa se na obaveznu pautu otišlo bez pogodaka.

Tek što je krenulo drugo poluvreme Voša je stigla do vođstva. Najpre je Topić odlično uočio Lazarevića, koji se lepo ubacio u šesnaesterac po levoj strani, a onda poslao loptu na peterac za Malbašića koji je lucidno petom odložio Simiću za njegov sedmi pogodak ove sezone.

Dalo je to krila domaćem timu koji je krenuo odmah i po drugi gol. Samo koji minut posle vođstva, Čumić je zapretio iz slobodnog udarca, ali je Stanivuković odbranio taj pokušaj, a potom i odbitak na koji je naleteo Baraj, koji je zamenio u drugom delu igre Kabića.

Promenio je Dukanac napadački deo tima, pa su umesto Ilića i Vukušića šansu dobili novajlija Đuranović i Bagarić, ali bilo je uzalud.

A onda u 64. minutu Čumić duplirao prednost sa bele tačke. Prethodno je nakon kornera Milićević u kaznenom prostoru povlačio Vitasa, a glavni arbitar Milan Ilić pokazao na kreč.

Iako je Stanivuković pročitao Čumićevu nameru, udarac je bio veoma precizan i Vojvodina je otišla na dva gola prednosti i već tada potvrdila pobedu.

Mogla je Kolubara da se vrati u život da posle kornera, kada je odlično glavom gađao Bakić, ali je Carević izvadio loptu koja je išla pod prečku.

I najmanju nadu Lazarevčanima da mogu do barem boda u ovom meču ugasio je Filip Malbašić, koji je u 74. postavio konačan rezultat. Stigla mu je dobra lopta od Baraja, a on je sa zemlje uspeo nekako da je smesti iza leđa Stanivukovića za konačan rezultat.

Mogla je ovo da bude i još ubedljvija pobeda. Pre pogotka Malbašića Voša je istrčala sjajno kontru, ali Simić je veoma loše šutirao poslavši loptu daleko iznad gola, a takođe Malbašić je pogodio stativu nakon čega se Baraj aktivirao iz ofsajda i pogodio praznu mrežu, pa je gol opravdano poništen.

Jedino što bi moglo da brine stručni štab Lala jeste povreda Nikole Čumića, koji je pet minuta pre kraja morao van terena.

VOJVODINA – KOLUBARA – 3:0 (0:0)

/Simić 46, Čumić 65, Malbašić 74/

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 1.000

Sudija: Milan Ilić

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6,5 – Lazarević 6,5 (od 75. Bjeković), Vitas 7, Traore 6,5, Đorđević 6,5 – Topić 7 (od 90. Miletić), Zukić 6,5 (od 75. Busnić) – Kabić 5,5 (od 46. Baraj 6,5), V.Simić 7 , Čumić 7 (od 85. Milošević), Malbašić 7;

KOLUBARA (3-5-2): Stanivuković 5,5 – Vasiljević 5, Milićević 5, Bakić 5,5 – Ćosić 5,5 (od 66. Đokić 5,5), Lončar 5,5 (od 73. Zubairu), Nikolić 6, Kočić 6, Milojević 6 (od 73. Sadiković) – Ilić 5 (od 61. Bagarić 5), Vukušić 5 (od 61. Đuranović 5).

Igrač utakmice: Filip Malbašić 7


tagovi

veljko simićNikola Čumić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara