Vošin nostalgični spisak za Kipar: Savićević, Tanjga, Jovanović...

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 18:43

Novosаđani će glavni deo priprema obaviti u kiparskoj Larnaki, gde će odigrati četiri kontrolna meča; očekuju se još dva pojačanja

Fudbaleri Vojvodine doputovali su na Kipar, gde će u naredne dve nedelje tempirati formu za prolećni deo sezone. Novosađani su pod komandom novog šefa stručnog štaba Božidara Bandovića prethodnih deset dana trenirali u Novom Sadu. Ipak, za razliku od nekoliko godina unazad, kada su tradicionalno boravili u Turskoj, Novosađani će sada kao i većina srpskih superligaša završne pripreme sprovesti na Kipru. Ekspedicija novosadskog kluba boraviće u Larnaki, gde je smeštena u luskuznom hotelu "Radison Blu".

Fudbaleri novosadske Stare dame u sklopu pripremnog perioda odigraće i četiri kontrolne utakmice. Najpre će izabranici Božidara Bandovića odmeriti snage sa Voždovcem 20. januara, a potom će četiri dana kasnije igrati protiv kiparskog Onisilosa. Meč protiv jermenskog Ararata Novosađani će odigrati 28. januara, a poslednju proveru, neposredno pred povratak u Novi Sad, imaće protiv Čukaričkog, 31. januara. Termini ovih prijateljskih utakmica biće naknadno saopšteni.

Izabrane vesti

Na spisku trenera Bandovića za Kipar nalazi se 28 imena, odnosno 25 igrača i tri golmana. Prvi put sa seniorskim timom na pripreme su otputovali perspektivni krilni napadač Mihajlo Butraković, koji je već upisao nekoliko nastupa za Staru damu u prvom delu sezone, te vezista Petar Sukačev i golman Andrej Borak.

Golmani: Lazar Carević, Dragan Rosić, Andrej Borak.

Defanzivci: Igor Jeličić, Guram Giorbelidze, Lazar Rosić, Đorđe Crnomarković, Stefan Bukinac, Siniša Tanjga, Marko Bjeković, Milan Lazarević, Stefan Đorđević.

Vezni igrači: Vukan Savićević, Mateus Indio, Dejan Zukić, Radomir Milosavljević, Uroš Nikolić, Njegoš Petrović, Lazar Jovanović, Petar Sukačev, Milan Kovačev, Andrija Radulović, Filip Malbašić, Norman Kembel i Mihajlo Butraković.

Napadači: Aleksa Vukanović, Mihailo Ivanović i Ivan Vukčević.

Povratak igrača Vojvodine u Srbiju planiran je za 31. januar, a prvi meč u prolećnom delu Mozzart Bet Superlige Lale igraju kod kuće protiv Mladosti iz Lučana, 10. februara.

Do sada u zimskom prelaznom Voša je dovela trojicu igrača – golmana Dragana Rosića i veziste Vukana Savićevića i Njegoša Petrovića. U narednim danima očekuje se da Uprava novosadskog kluba angažuje još dvojicu novajlija, kako bi bio kompletiran tim za predstojeće izazove u šampionatu i Kupu.



tagovi

Vukan SavićevićBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara