Vošin vezni red – nikad jači

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.01.24. | 12:26

Novajlije Vukan Savićević i Njegoš Petrović ozbiljno zaoštrili konkurenciju u sredini terena

(od izveštača Mozzart Sporta iz Larnake)

Odlazak Lazara Rosića dodatno je primorao rukovodstvo Vojvodine da što pre pronađe novog štopera, a prema saznanjima Mozzart Sporta Novosađani su u pregovorima sa danskim fudbalerom Jakobom Rasmusenom. Dok je ta pozicija u timu deficitarna, s druge strane u sredini terena biće paklena konkurencija u novosadskoj ekipi.

Izabrane vesti

U prvoj polusezoni Vošin vezni red standardno su činili zadnji vezisti Radomir Milosavljević i Mateus Indio, te Dejan Zukić sa ofanzivnijom ulogom. Po pravilu je šansu sa klupe dobijao Uroš Nikolić, koji je kuburio sa povredom kolena i nije bio spreman za svih 90 minuta. Praktično Novosađani nisu imali adekvatnu zamenu na klupi kada je reč o veznom redu. Dešavalo se i da sticajem okolnosti (recimo usled povrede Mateusa Indija ili žutih kartona) Zukić igra defanzivnije u paru sa Milosavljevićem, iako mu mnogo više leži ofanzivan pristup, kako bi ustupio mesto Nikoliću iza špica.

Zato su se čelnici novosadske Stare dame bacili na posao i u zimskom prelaznom roku doveli dva veoma zvučna pojačanja na pomenutim pozicijama – Njegoša Petrovića, koji je stigao na pozajmicu iz španske Granade, te Vukana Savićevića, standardnog crnogorskog reprezentativca. Petroviću je prirodna pozicija zadnji vezni, ali može da igra i napred, kao "osmica". Mada, gotovo je izvesno da će bivši član Crvene zvezde činiti tandem sa Mateusom Indijom ili Radomirom Milosavljevićem. Za mesto kreatora igre, ispred njih, konkurišu novajlija Savićević (igra na poziciji centralnog veznog), te Dejan Zukić i Uroš Nikolić.

Na prvim kontrolnim mečevima i treninzima Lala na Kipru, moglo se videti da pojačanja Savićević i Petrović dobro komuniciraju na terenu, a to su demonstrirali i u susretu protiv kiparskog drugoligaša Onisilosa (5:1), kada su odigrali po 60 minuta. Pokazali su da su sigurni na lopti i da znaju da lepo proigraju saigrače. Petrović se često spuštao između štopera i pomagao u organizaciji napada, pronalazio dobra rešenja, a Savićević zabeležio sjajnu asistenciju za Mihaila Ivanovića, koju je ovaj pretvorio u vodeći pogodak.

U poslednjih pola sata, šansu u veznom redu dobili su i Dejan Zukić – bio razigran i postigao prelep pogodak – te Mateus Indio, Radomir Milosavljević i Uroš Nikolić, koji su takođe prikazali korektnu igru. Na sve to, ugovor s Vojvodinom i dalje ima vezista Asmir Kajević, mada stručni štab na njega ozbiljno ne računa, s obzirom na to da uopšte nije krenuo s ekipom na pripremame u Larnaku.

Kako stvari stoje, i trener Bandović će forsirati formaciju 4-2-3-1. Stoga za tri mesta u sredini ozbiljno konkurišu šestorica igrača (Zukić, Indio, Milosavljević, Nikolić, Petrović, Savićević), pa će stručni štab Stare dame biti na slatkim mukama prilikom izbora idealnog trojca. Naravno, nije isključeno da bude i odlazaka, čemu je od pomenutih fudbalera najbliži Dejan Zukić (navodno su ruski klubovi pokazali interes za njega), mada su iz vrha novosadskog superligaša poručili da neće olako prodavati igrače, osim ako ne stigne neka izuzetno jaka ponuda.

Pred Novosađanima su na Kipru još dva kontrolna susreta, najpre 28. januara protiv jermenskog Ararata, a onda tri dana kasnije i protiv Čukaričkog, neposredno pred povratak u Srbiju.

Vojvodina će generalnu probu pred nastavak šampionata imati 4. februara, a ime protivnika još uvek nije poznato. Prvi meč u prolećnom delu Mozzart Bet Superlige Lale igraju 10. februara, kada će u Novom Sadu dočekati ekipu Mladosti iz Lučana.



tagovi

Vukan SavićevićNjegoš Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara