Uroš Nikolić protiv Mladosti iz Lučana (Star sport)
Uroš Nikolić protiv Mladosti iz Lučana (Star sport)

Vošin zadatak: Pozitivne vibracije pretočiti u četvrti vezani trijumf

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.03.24. | 09:24

Andrija Radulović ne igra ni u Surdulici, menja ga Uroš Nikolić

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Postoji fraza da se na malim utakmicama osvajaju titule, a Vošin zadatak je da na takvim mečevima prikuplja bodove vredne izlaska na evropsku scenu, što je primarni cilj Novosađana do kraja sezone, jer vrlo brzo sledi plej-of i borba sa najboljim ekipama šampionata. Ovih dana u Srpskoj Atini je pozitivna atmosfera, Stara dama je vezala tri pobede u prvenstvu prvi put posle tri godine, a Upravni odbor Vojvodine postao je jači za Milana Mandarića, poznatog biznismena i bivšeg vlasnika brojnih evropskih klubova poput Nice, Portsmuta, Šefild Venzdeja, Šarlroa... Te pozitivne vibracije fudbaleri Vojvodine moraju da prenesu na teren i zadrže se na pobedničkom koloseku.

Izabrane vesti

Sanjaju na „Karađorđu“ da će sa Milanom Mandarićem krenuti veliki uspon kluba, a prva prepreka je Surdulica, gde će se Lale sastati sa Radnikom, poslednjeplasiranim timom na tabeli Mozzart Bet Superlige (16.00, TV Arena Premium 1).

Uprkos očajnom otvaranju prolećnog dela sezone, Voša je uspela da se probudi iz zimskog sna i pobedama nad Voždovcem (2:1) kod kuće, IMT-om (3:1) u gostima i Novim Pazarom u Novom Sadu (1:0) vrati se u borbu za evro-vizu. Iako je Voša počela da pobeđuje, još se sve kockice nisu posložile i ima mesta za napredak u igri. Svesni su toga u stručnom štabu, te poručuju da su poradili na mnogim stvarima tokom reprezentativne pauze.

Vojvodina ima na papiru najlakšeg protivnika po povratku sa pauze, te je pred njom velika šansa da stigne do četvrte vezane pobede. U poslednje vreme Novosađani se, ipak, ozbiljno muče protiv Radnika u gostima. Novosadski superligaš nema nijedan poraz u Surdulici, ali često je znao da se kući vrati sa samo delom plena: na osam mečeva Voša ima bilans od po četiri pobede i remija. Danas izabranici Božidara Bandovića ne smeju da pogreše, jer im već u utorak sledi derbi protiv Čukaričkog na „Karađorđu“, potom nešto lakši susret protiv Železničara u gostima, a onda u poslednjem kolu osnovnog dela veliki derbi protiv TSC-a kod kuće. Pred meč s Brđanima bila bi velika stvar za novosadski klub da produži trijumfalni niz, kako za bodovni bilans kojim bi se nastavila trka sa Čukaričkim (trenutno su bodovno izjednačeni), tako i za polje samopouzdanja.

Radnik je već prežaljen, jer ima čak devet bodova manje od niškog Radničkog koji je u zoni baraža i treba im čudo da opstanu u ligi, ali se četa Dušana Đorđevića neće olako predati protiv atraktivnog rivala. Uz to, ekipi Božidara Bandovića otežavajuću okolnost može da predstavlja i tradicionalno loš teren, na kojem nije moguća lepršava igra, sa većim brojem dodavanja, na kojoj insistira stručni štab gostiju.

Više je faktora zbog kojih će gosti morati dobro da se oznoje kako bi upisali sva tri boda, a toga su svesni i u taboru Stare dame, pa su uz dozu opreza stigli na jug zemlje.

Moramo da budemo koncentrisani i disciplinovani kao i na prethodnim mečevima, ovakve utakmice moraju da se odigraju na pravi način. Radnik je najopasniji rival, mnogi unapred upisuju tri boda, a to nije dobro. Naš pristup mora uvek da bude isti. Od nas sve zavisi i 90 minuta moramo da igramo na visokom nivou. Želimo da stvaramo šanse, da dajemo golove i da pobedimo”, rekao je Bandović.

Opet će biti određenih rotacija u sastavu Vojvodine, na šta su navijači navikli otkad je crnogorski stručnjak seo na klupu. Trener Bandović ponovo neće moći da računa na verovatno najkonstantnijeg igrača u timu, Andriju Radulovića, koji zbog povrede ligamenata preskočio i prethodni duel sa Pazarcima. Zato na desnom krilu opet treba očekivati Uroša Nikolića. Takođe, od povrede kolena još se uvek nije oporavio ni Guram Giorbelidze, pa će na poziciji levog beka igrati iskusni Stefan Đorđević.

Moguće je da će se u sastav vratiti desni bek Milan Lazarević, kao i golman Dragan Rosić, koji su počeli nekoliko mečeva na početku polusezone, a onda su šansu dobili Marko Bjeković i Lazar Carević. Uz to, pred ovu utakmicu Novi Sad je napustio zadnji vezista Radomir Milosavljević, koji karijeru nastavlja u japanskoj Kašimi Antlers, kod trenera bivšeg trenera Stare dame, Ranka Popovića.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Rosić – Lazarević, Crnomarković, Korać, Đorđević – Petrović, Zukić – Nikolić, Ivanović, Zadi Seri – Vukanović.


MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 27. KOLO

Petak

14.00 (1,75) Čukarički (3,50) Novi Pazar (5,00)

16.00 (4,90) Radnik (3,50) Vojvodina (1,77)

18.00 (2,00) IMT (3,50) Železničar (3,80)

18.00 (1,38) TSC (4,60) Voždovac (9,00)

Subota

14.00 (2,05) Radnički Niš (3,40) Mladost Lučani (3,70)

14.00 (2,00) Radnički 1923 (3,45) Napredak (3,80)

16.00 (14,00) Javor (6,75) Crvena zvezda (1,20)

18.30 (1,25) Partizan (6,00) Spartak Subotica (11,00)




 


tagovi

FK VojvodinaUroš NikolićBožidar BandovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara