Radost Vojvodine (©ecfc)
Radost Vojvodine (©ecfc)

Vošini biseri najbolji u regionu! Dinamo pao na penale, junaci Popović i golman Bogunović

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 14:53

Novosađani treći put podigli trofej Kupa prijateljstva

Na Balkanu nema škole sa većim brojem bisera od Vošine. Novosađani su treći put osvojili Kup prijateljstva – drugi put u poslednja tri izdanja – bolje su se snašli u penal drami od zagrebačkog Dinama, a u heroje su izrasli golman Bogunović i kapiten Popović – 6:5 (1:1, 1:1).

Stara dama se izjednačila sa Crvenom zvezdom po broju pehara na turniru koji okuplja najtalentovanije ekipe iz regiona. Modri su opet stali nadomak titule, koju su podigli samo na premijeri pre osam godina. Skupo je Zagrepčane koštao promašaj Vrbančića u prvoj seriji, odbranio mu je udarac Bogunović. Izvođači su do kraja svi do jednog bili precizni, a kapiten Popović presudio je Modrima.

Izabrane vesti

Abadžija, Gagić, Trninić, Apostolovski i Popović nadmudrili su Klarina, čuvara mreže Modrih. Čitao im je Klarin misli, pogađao je stranu, ali lopta mu je klizila preko prstiju. Nije mu pošlo za rukom ni u prvom poluvremenu da skine šut Abadžiji iz penala kojim je najbolji strelac Vojvodine doveo trostrukog šampiona u prednost.

Gurlica je srušio Apostolovskog u kaznenom prostoru, stigao je ofanzivac Vojvodine pre do lopre i ubacio se ispred prvotimca Zagrepčana. Namestio je Abadžija loptu na belu tačku, postigao četvrti gol na turniru, ali taj trenutak dok se mreže nije zanjihala trajao je kao večnost. Klarin je izgubio prvu bitku sa Vošinim penaldžijom, kasnije su ga Novosađani još pet puta nadmudrili.

Dominirao je Abadžija čitavim tokom turnira, impresivao je bio protiv Partizana u polufinala, a finale je lako mogao da reši i pre penala. Teško su ga pratili čuvari, koristio višak prostora i ćušnute lopte koje su mu slali Paunović i Apostolovski, međutim, mučio se sa realizacijom. Dinamo je preuzeo kontrolu posle primljenog gola i inicijativa mu se isplatila u smiraj poluvremena. Pred sam odlazak na odmor Leni Ilečić, trostruki strelac u polufinalu, postigao je, verovatno, najlakši gol na turniru.

Centrirao je Trninić, zaplivao je golman Bogunović, a Ilečić je sa deset metara glavom od stativu sproveo loptu u mreži. Postigao je peti gol na Kupu prijateljstva, mogao je još koji kao i Dizdarević, koji je na levom boku u drugom poluvremenu pravio dar-mar.

Promenama pravca i ubacivanjem iza leđa odbrane Dizdarević je pravio velike probleme odbrani Vojvodine, u finišu se našao u odličnoj prilici i pucao pravo u golmana Bogunovića, ali i da je zatresao mrežu gol bi bio poništen. Zakasnio je Vrbančić sa dodavanjem i propala je dobra prilika da meč ne ode u penal dramu i donese Dinamu drugu pehar.

OSVAJAČI TURNIRA PRIJATELJSTVA:

2014. godina: Dinamo Zagreb

2015. godina: Crvena zvezda

2016. godina: Vojvodina

2017. godina: Crvena zvezda

OSVAJAČI KUPA PRIJATELJSTVA EVROPSKIH KLUBOVA:

2018. godina: Sarajevo

2019. godina: Vojvodina

2020. godina - nije održan

2021. godina: Crvena zvezda

2022. godina: Vojvodina



tagovi

Kup prijateljstvaFK VojvodinaDinamo ZagrebEX-YU ligeex-Yu fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara