Rob Edvards (Foto: ©Reuters)
Rob Edvards (Foto: ©Reuters)

Votford "oteo" trenera engleskom četvrtoligašu

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.05.22. | 20:03

"Ako u fudbalu postoji karma, srešćemo se sa Votfordom u Čempionšipu za koju godinu", rekao je Dejl Vins, predsednik Forest Grina, nakon što je londonski klub njima iza leđa ispregovarao dolazak Roba Edvardsa

Sa Ostrva ove srede stiže vest koja je zapravo odavno prestala da bude vest – Votford ima novog trenera. Ono što je u čitavoj priči zanimiljivo je to što dolazi iz četvrte lige i da ga je londonski tim "oteo" od niželigaša.

Ideja sa iskusnim Rojem Hodžsonom nije upalila, Votford je sa najstarijim trenerom menadžerom u engleskom fudbalu osvojio svega osam bodova u 15 utakmica, što je značilo ekspresan povratak u Čempionšip, ali i rastanak sa 74-godišnjim stručnjakom kojem u junu svakako ističe ugovor sa Stršljenovima.

Izabrane vesti

I tu dolazimo do onog interesantnijeg dela. Misiju povratka Votforda među elitno društvo imaće anonimni Rob Edvards. Naime, radi se o mladom, 39-godišnjem, reklo bi se talentovanom stručnjaku koji je ove sezone sa četvrtoligašem Forest Grinom kao lider obezbedio promociju u treći rang, popularnu englesku Ligu jedan. Međutim, poziv znatno popularnijeg, većeg kluba nije mogao da odbije.

U Forest Grinu su ljuti i razočarani, ne zbog same činjenice što je Edvards želeo da napravi iskorak u trenerskoj karijeri, već zbog toga što im je zajedno sa Votfordom radio “iza leđa”, jer kako tvrde iz kluba, u pregovore sa londonskim klubom nisu ni ulazili.

"Rob je bio jedan od ključnih delova tima koji je ove sezone izborio promociju u Ligu jedan. Razočarani smo što su naša podrška, lojalnost i poštenje prema Robu uzvraćeni na ovaj način – pregovorima iza naših leđa. Nismo imalo kontakt sa Votfordom, od kojeg možda nismo ni mogli da očekujemo više, ali u svakom slučaju ovakvo ponašanje kalja ugled fudbalu. Zahvaljujemo se Robu zbog svega što je uradio u Forest Grinu, opraštamo mu zbog načina na koji je otišao i želimo mu dobro", stoji u saopštenju novog trećeligaša.

Predsednik Forest Grina Dejl Vins kaže da je zvao Edvardsa još u utorak kada su glasine počele da se šire Ostrvom.

"Čim je krenuo da priča, znao sam da je istina. Rekao mi je da je bio u pregovorima sa Votfordom i osetio je kako je to velika prilika za njega", rekao je Vins za Skaj Sports.

Nedugo zatim saopštenjem se javnosti obratio i Votford.

"Rob je imao ugovornu odredbu koja mu je dozvolavala da u bilo kom trenutku napusti Forest Grin kako bi razgovovarao o mogućnostima zapošljenja u nekom drugom klubu, a Stršljenovi sa zadovoljstvom potvrđuju da su naši pregovori završeni danas."

Sat kasnije Vins je još jednom udario na londonski klub.

"U Votfordu ne mogu da proičitaju ugovor ili Ih istina ne zanima. Ne postoji takva odredba i kako bi uopšte imalo smisla da napusti klub pre nego što ode na razgovor sa drugim? Pregovarao je u tajnosti, a onda je otišao kada je dobio posao. Ako u fudbalu postoji karma, srešćemo se sa Votfordom u Čempionšipu za koju godinu", rekao je Vins.

Edvards je u dosadašnjem delu trenerske karijere vodio mladi (U18) i rezervni tim Vulverhemptona, te u prijateljskom meču predvodio reprezentaciju Engleske do 16 godina, pre nego što je ove sezone dobio priliku u Forest Grinu. I iskoristio je, uveo klub i treću ligu i osvojio nagradu za trenera godine u četvrtom rangu. Pred poslednju utakmicu u sezoni rekao je da vidi sebe u klubu i naredne sezone, ali je to bilo prošle subote. A onda je pozvao Votford...


tagovi

Forest Grinvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara