Voždovac (©Starsport)
Voždovac (©Starsport)

Voždovac održao čas direktnog fudbala u Subotici, Spartak i dalje u mrklom mraku

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 19:55

Proleter slavio u Surdulici – 1:0

Kakav let Zmajeva usred Subotice! Takav ples po terenu Voždovac odavno nije imao. Sve je momcima u crvenim dresovima polazilo za nogom, Spartak još može da bude zadovoljan sa “samo” četiri komada u mreži.

Agonija Spartaka se nastavlja. Doveli su Subotičani sjajna pojačanja, Nemanju Nikolića i Nemanju Mihajlovića, na papiru imaju napad jak kao grom, ali u praksi – ne radi.

Izabrane vesti

Dok je Spartak 90 minuta obigravao oko šesnaesterca Voždovca, previše komplikovao, sa preteranim brojem dodira hteo da se ušeta u gol protivnika, dobio je lekciju iz direktnog fudbala. Kako u što kraćem roku i sa što manje dodira doći do mreže protivnika. Posle serije bez uspeha, Zmajevi su se razgoropadili na severu, odakle nose tri boda na Voždovac – 4:0.

“Uspeo” je beogradski tim čak i da promaši penal, u 65. minutu golman Spartaka Manojlović je odbranio udarac sa 11 metara Nikoli Vujnoviću. Ali, revanš je stigao osam minuta kasnije kada je crnogorski napadač krunisao sa peterca maestralnu akciju u tri poteza.

Ništa u uvodnom delu meča nije nagoveštavalo takav epilog. Spartak se razleteo, krenuo punom ofanzivom, visio je oko šesnaesterca rivala, a trio Nikolić – Tufegdžić – Mihajlović je tražio put do gola. I nije uspevao da ga nađe.

A, onda je posle pola sata od početka usledila akcija Voždovca, koju je golom završio Aleksandar Stanisavljević sa desetak metara. I od tog momenta sve se okrenulo.

Samo pet minuta kasnije sjajna akcija Zmajeva, brza, školska: lopta s centra na bok, Milosavljević je odmah centrirao i pogodio “u trepavicu” Vujnovića, koji je glavom poslao loptu u mrežu za 2:0.

Tri minuta kasnije VAR je spasao Subotičane totalnog nokauta, Pantović je postigao gol, ali je za pola koraka bio brži u prijemu lopte nego što je trebalo i pogodak je poništen zbog ofsajda.

Drugo poluvreme nije donelo drugačiju sliku na terenu. Spartak je nastavio jalovo da napada, to što je i bilo udaraca ka mreži Voždovca uglavnom je završilo pored stative. Pritajeni gosti su čekali ponovo svojih pet minuta i dočekali. Najpre dosuđen penal zbog igranja rukom u šesnaestercu, a onda i definitivni mat preko Vujnovića.

Nego, ni to nije bilo sve. Raspevani Beograđani su ponovo spakovali akciju u dva poteza, Filip Stanisavljević se s centra sjurio ka šesnaestercu Spartaka, prošao je i golmana i poentirao u praznu mrežu – 4:0. Debakl plavo-belih nasred svog stadiona… Četvrti uzastopni poraz pretrpeli su Plavi golubovi, neka šok terapiji ekipi je preko potrebna.

U sudaru timova iz donjeg dela tabele Proleter je odneo sva tri boda iz Surdulice – 1:0.

Novosađanima je ovo treća uzastopna pobeda i već su uplovili u mirnu luku sredine tabele. Promena trenera u Radniku za sada nije donela efekta, preveliki broj povređenih igrača je desetkovao redove Radnika i to je uzelo danak.

Uz to, domaćin je od 54. minuta igrao sa fudbalerom manje, što je Proleter umeo da iskoristi. Imao je Radnik najbolju šansu da spasi makar bod, dosuđen je penal u finišu jer je Tanasin igrao rukom, sa bele tačke je tukao Spasić, ali je Petrić odbranio.

SUPERLIGA SRBIJE – 12. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Kolubara 0:2 (0:0)

/Đuranović 49, Mladenović 90+1/

Subota

TSC – Čukarički 1:2 (0:1)

/Ratkov 47 – Čolović 37, Kajević 66p/

Radnik – Proleter 0:1 (0:0)

/Tomović 78/

Spartak – Voždovac 0:4 (0:2)

/A. Stanisavljević 31, Vujnović 36, 72, F. Stanisavljević 78/

Nedelja

16.00: (12,0) Napredak (5,80) Partizan (1,25)

18.00: (2,10) Mladost (3,35) Novi Pazar (3,60)

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Metalac (19,0)

20.00: (2,00) Vojvodina (3,45) Radnički Niš (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Proleter Novi SadRadnik SurdulicaSuperliga SrbijeSpartak Suboticafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara