Asmir Kajević (©Starsport)
Asmir Kajević (©Starsport)

Rajković tragičar u Topoli, Kajević sa kreča digao Čuku na treće mesto

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 17:53

Bivši reprezentativac skrivio penal za 1:2, pa pogodio stativu u 90. minutu

Po kvalitetu ekipa srpska Superliga sigurno je imala bolje dane, ali u ovoj prvoj trećini šampionata igraju se zaista utakmice i te kako vredne gledanja.

Sjajan derbi za treće mesto na tabeli odigrali su TSC i Čukarički u Bačkoj Topoli, gde se do poslednjeg sekunda nije znalo kako će se meč završiti. Pljuštale su šanse na obe strane, a domaćin je nastavio trend da na njegovim mečevima ima golova na obe strane.

Izabrane vesti

Kada se spustila zavesa na utakmicu, u sudaru timova nekadašnjih kapitena Partizana, ekipa Saše Ilića je kao gost odnela ceo plen Mladenu Krstajiću i njegovim pulenima ispred nosa – 2:1 (1:0).

Dolazak Slobodana Rajkovića u TSC je jako odjeknuo u srpskim fudbalskim krugovima i definitivno se u ove dve utakmice sve vrtelo oko njega. Protiv Vojvodine je bio junak, jer je postigao jedini gol i doneo trijumf tamnoplavima, dok je danas odneo zvanje – tragičara. Nekadašnji reprezentativac je skrivio penal u 66. minutu, nesmotreno je startovao na petercu, promašio je celu loptu i odneo Kovača, a sa bele tačke je Kajević bio siguran i doneo pobedu Čukaričkom.

Prvo poluvreme je bilo manje sadržajno, dugo su se opipavali pulsevi, a utakmica je dobila na ubrzanju nakon 33. minuta. Tada je Čukarički imao kolosalnu šansu, jer je golman TSC-a Jorgić odleteo u prazno van šesnaesterca, Čolović je imao potpuno prazan gol, ali je slabo šutnuo, lopta je “danima” putovala do linije, gde je stigao Zec da je izbaci pre napadača Brđana Jovanovića.

U tom sudaru Zec je jako udario najboljeg strelca beogradskog tima, kojem su stradala rebra, pa je na nosilima iznet sa stadiona i odvezen pravo u bolnicu.

Samo četiri minuta kasnije Čolović se popravio. Natrčao je na odbitak na ivici šesnaesterca i levom nogom pogodio sam ugao za vođstvo Čukaričkog (1:0).

TSC je odgovorio samo što je počelo drugo poluvreme. Napadač Ratkov je na centaršut reagovao manirom starih engleskih špiceva, glavom je udario loptu tako da je ona pobegla od golmana Petrovića uz samu stativu u mrežu (1:1).

Isti igrač je u 54. minutu promašio kolosalnu šansu, ko zna kkao bi se meč odvijao da je u situaciji jedan na jedan sa Petrovićem pogodio mrežu umesto čuvara mreže Brđana...

Imao je TSC inicijativu, utisak je bio da je bliži pogotku od Čukaričkog, da je uspeo da potisne goste na njihovu polovinu, a onda – kazna. Rajković je skrivio penal, a Kajević takav dar nije odbio.

Mladi Rakonjac je imao zicer da stavi pečat na pobedu u 77. minutu, obišao je golmana, krenupo da obilazi i pristigle defanzivce TSC-a i tu se pogubio, zakomplikovao i upropastio sebi šansu za gol. Imao je zicer i u poslednjem minutu, sam je išao na golmana i tukao pravo u Jorgića. Danas mu baš nije bio dan...

Napravio je TSC do kraja pravu opsadu šesnaesterca gostiju, u 89. minutu – stativa. I to – Rajković. Mogao je da se iskupi… Lopta ga je posle kornera pogodila u teme i odletela ka daljoj stativi, ali je udarila u okvir gola i izašla napolje.

Čukarički je sada treći na tabeli…

SUPERLIGA SRBIJE – 12. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Kolubara 0:2 (0:0)

/Đuranović 49, Mladenović 90+1/

Subota

TSC – Čukarički 1:2 (0:1)

/Ratkov 47 – Čolović 37, Kajević 66p/

18.00: (2,15) Radnik Surdulica (3,30) Proleter (3,50)

18.00: (2,00) Spartak Subotica (3,35) Voždovac (3,90)

Nedelja

16.00: (12,0) Napredak (5,80) Partizan (1,25)

18.00: (2,10) Mladost (3,35) Novi Pazar (3,60)

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Metalac (19,0)

20.00: (2,00) Vojvodina (3,45) Radnički Niš (3,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaČukaričkiSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara