Voždovac pred još jednim inostranim transferom: Aleksa Matić bi mogao u Bran

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 16:35

Čeka se još jedna kockica da se složi mozaik

Voždovac je ove zime inkasirao solidnu svotu nova za srpske prilike, pošto je prodao Borisava Burmaza u Rapid iz Bukurešta (500.000 evra) i štopera Zečevića u Hakenu (milion evra). Međutim, deluje da u Zaplanjskoj nisu stavili tačku kada je reč o odlascima, i da bi vrlo lako karijeru u inostranstvu mogao da nastavi mladi vezista Aleksa Matić.

Njegova sledeća destinacija u karijeri trebalo bi da bude norveški vicešampion Bran. Potrebno je samo da se složi još jedna kockica kako bi se transfer realizovao. Prošao je Zvezdin đak filter sportskog sektora i skauting službe norveškog kluba, ostalo je samo da se sa angažovanjem Alekse Matića složi trener Eirik Hornelad. Mladi stručnjak više voli igrače sa skandinavskog govornog područja, radi bržeg uklapanja. Ali poslednje informacije govore da bi transfer Alekse Matića trebalo da bude realizovan.

Izabrane vesti

Voždovac je pristao na ponuđene uslove, posebno što je sportski sektor Zmajeva negde i računao da bi Aleksa Matić mogao da promeni sredinu ove zime. Ništa protiv selidbe u Norvešku nema ni zadnji vezni rođen 2002. godine, pošto je prethodno u ovom prelaznom roku bio na meti Pafosa i mađarskog Ujpešta. Projekti u kiparskom i mađarskom klubu nisu se svideli momku rođenom u Novom Sadu.

Ali Bran je zadovoljio apetite Alekse Matića, pogotovo što je norveška liga poznata po razvoju igrača.

Aleksa Matić je široj javnosti postao poznat kao omladinac Crvene zvezde. Bio je standardan član selekcije Slavoljuba Đorđevića koja je igrala uspešno u Ligi šampiona za mlade i u grupi sa Bajernom, Olimpijakosom i Totenhemom obezbedila evropsko proleće. Kasnije su Zvezdina deca, među kojima su pored Alekse Matića bili Pantović, Lukić, Radulović i golman Katić, stigli do osmine finala gde ih je zaustavio danski Midtjiland.

Posle omladinskog staža u Crvenoj zvezdi, Aleksa Matić je bio na pripremama seniorskog tima pod komandom Dejana Stankovića, ali nije dobio šansu. Kalio se u Grafičaru, da bi se potom preselio u redove beloruskog Minska, odakle je stigao u Voždovac.


tagovi

Aleksa Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara