Sportski direktor Bojan Leontijević (Star sport)
Sportski direktor Bojan Leontijević (Star sport)

Voždovac veruje mladima: Na klupu promoviše najmlađeg trenera u ligi

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 16:59

Nikoli Mitiću šansa umesto Marka Savića

Nalazi se Voždovac pred rešenjem neočekivanog problema. U četvrtak je ostao bez šefa stručnog štaba, a već tokom vikenda bi trebalo da ga dobije. Najkasnije, početkom naredne sedmice, pošto će umesto Marka Savića brigu o prvom timu preuzeti Nikola Mitić.

Reč je o mladom treneru, integrisanom u sistem Zmajeva, koji dobro poznaje prilike u klubu i deluje logično da posle iznenadnog povlačenja Savića i njegovog saradnika Nikole Puače. Imajući u vidu da je Nikola Mitić od februara prošle godine bio u stručnom štabu, sad će dobiti prekomandu na poziciju glavnog stratega i tako nastaviti tamo gde su stali prethodnici.

Izabrane vesti

Mitić ima svega 32 godine i postaće najmlađi trener u Mozzart Bet Superligi, pošto će nadmašiti Nenad Mijailovića, jer strateg pančevačkog Železničara ima 34. Važan detalj koji kvalifikuje Mitića jeste posedovanje PRO licencu i time će bez birokratskih problema popuniti prazninu na klupi. Budući trener Voždovca će tako dobiti šansu da prvi put u karijeri samostalno vodi tim, jer je ranije bio angažovan u kadetima Crvene zvezde i u estonskoj Levadiji, sa kojom je bio prvak države i osvajač kupa.

Opredeljenje čelnika Voždovca da mu ukažu poverenje pokazuje u kom pravcu razmišljaju. Pre svih direktor Bojan Leontijević, koji je karijeru sportskog radnika gradio tako što je davao priliku talentima. Kako na klupi, tako i na terenu. U vreme mandata u Metalcu iz rodnog Gornjeg Milanovca promovisao je Žarka Lazetića na klupu, a prošle godine i pomenutog Marka Savića u Zaplanjskoj, ceneći njihov ofanzivni stil fudbala.

Slično je i sa igračima, pa su letos prodati Miloš Pantović, Matija Đorđević (obojjica TSC), Marko Ivezić (Holštajn Kil), a ove zime Borislav Burmaz (Rapid Bukurešt), Filip Damjanović (Konja), Nikola Zečević (Heken). I od tih transfera klub je prihodovao više od 2.500.000 evra, što je omogućilo stabilno funcionisanje kluba.

I tim stilom će nastaviti...


tagovi

fk voždovacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara