Goran Pandev (©Reuters)
Goran Pandev (©Reuters)

Vraćaju se Risovi, vraća se i publika

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 12:08

Makedonija u prvom pripremnom duelu pred Evropsko prvenstvo dočekuje u Skoplju selekciju Slovenije

Posle istorijske pobede nad Nemačkom, makedonska fudbalska reprezentacija vraća se na teren. Pre nastupa na Evropskom prvenstvu koje se igra od 12. juna naše komšije odigraće dve kontrolne utakmice, obe na svom terenu, a prva je danas protiv selekcije Slovenije (18.00).

Zmajevi su se dvaput sastali sa Makedoncima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. i nijednom nisu našli lek za rivala. Prvi duel u Ljubljani završen je bez pobednika (1:1), da bi Risovi trijumfovali u Skoplju (2:1). Kada se pogleda ukupni bilans, crveno-žuti imaju prednost u odnosu na Slovence – na njihovom kontu su četiri pobede - preostale tri bile su u prijateljskim odmeravanjima - a pored pomenutog remija Slovenci su upisali i jedan trijumf.

Izabrane vesti

18.00: (2,75) Makedonija (3,05) Slovenija (2,75)

Duel sa ekipom koju predvodi selektor Matjaž Kek biće sjajan test za izabranike

Igora Angelovskog. Uz jednog od najboljih golmana sveta Jana Oblaka tu su i iskusni Josip Iličić, koji je imao briljantnu sezonu sa Atalantom u Seriji A i ponovo će igrati Ligu šampiona, te

Miha Zajc iz Đenove, Petar Stojanović iz Dinamo Zagreba, Andraž Šporar iz Brage...

U Makedoniji nema iznenađenja – Angelovski za ovu utakmicu računa na standardne igrače, plus novajlije Rista Jankova, golmana Rabotničkog, napadača Spartaka iz Trnave Milana Ristovskog i krilo Štutgarta Darka Čurlinova. Jedini hendikep biće odsustvo

Enisa Bardija, koji je zbog korona virusa u izolaciji.

Veliki plus za domaće biće povratak publike. Očekuje se oko 10.000 navijača, odnosno 30 odsto kapaciteta Nacionalne arene Toše Proeski.



tagovi

Prijateljske utakmicereprezentacija Makedonijereprezentacija Slovenije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara