(© Star sport)
(© Star sport)

Vratio se čika Miša: Kosanović vodi Mladost

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.03.23. | 13:02

Debi protiv Novog Pazara

Otvorio je Milorad Kosanović novo poglavlje u bogatoj trenerskoj riznici. Iskusni stručnjak će opet biti angažovan na terenima Mozzart Bet Superlige, pošto je promovisan u trenera Mladosti iz Lučana.

Biće to 72-godišnjem strategu prvi posao u ovdašnjem miljeu posle tri godine, koliko je prošlo od rastanka sa niškim Radničkim na čijoj klupi je u periodu od avgusta 2019. do februara 2020. sedeo 18 puta. U međuvremenu je imao savetodavnu ulogu u Zvijezdi iz Ugljevika, a sad se ponovo vraća osnovnom zanimanju.

Izabrane vesti

Kosanović je u Dragačevu zamenio Dragišu Žunića, posle serije loših rezultata, samo tri boda (bez ijedne pobede) u prolećnom delu prvenstva i pada na 14. mesto tabele.

Morali smo da reagujemo. Doveli smo dobrog, iskusnog trenera. Žuniću se zahvaljujemo na svemu, to je naš trener i ostaće u klubu da radi. Moramo malo da trgnemo ekipu, dolazi važan period“, pojasnio je Sportskom žurnalu Vladimir Đorđević, predsednik Mladost.

Kosanović je ranije radio kao trener u Crvenoj zvezdi, Sremu iz Sremske Mitrovice, ljubljanskoj Olimpiji, Novom Pazaru, triput je bio trener čačanskog Borca, a pre Radničkog vodio je još Radnik i Napredak, gde ga je na antologijskoj konferenciji, tadašnhji trener Radničkog, Nenad Lalatović, oslovio „čika Mišo“ i taj nadimak zadržao se do danas.

Osim u srpskom fudbalu, sa dosta uspeha Milorad Kosanović radio je na Malti i u Kini.

Na klupi Mladosti će debitovati 1. aprila protiv Novog Pazara. Saradnja je oročena do kraja sezone, a kao cilj postavljen opstanak.

Zahvalan sam klubu ne ukazanom poverenju. Mladost je ipak moj klub. Nadam se da ću u budućnosti raditi ponovo ovde. U jednom periodnu nije nam se sve poklopilo, imali smo igru ne i rezultat. Po prikazanom možda smo zaslužili i više pobeda. Želim klubu sve najbolje“, dodao je Dragiša Žunić, doskorašnji trener Mladosti.



tagovi

Milorad KosanovićMladost LučaniMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara