(©Starsport)
(©Starsport)

Vratio se da nastavi gde je stao: Lazar Jovanović ponovo na Čairu

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 16:05

Krilni napadač, nakon neprijatne epizode u Izraelu, ponovo u klubu u kome je zablistao početkom prošle sezone

Obe strane medalje profesionalnog sporta osetio je na svojoj koži Lazar Jovanović pre godinu dana, u razmaku od nekoliko meseci. Početak sezone u niškom Radničkom kao iz snova. Kao najbolji asistent ekipe u uvodnom delu sezone, tada i najbolji igrač drugog kola Mozzart Bet Superlige, prihvatio je ponudu iz Izraela i karijeru nastavio u klubu Makabi Bnei Reine, a to je bilo, blago je reći, neprijatno iskustvo.

Govorio je Jovanović svojevremeno o tome za Mozzart Sport, doživeo je čak i fizičku tortutu u prethodnom klubu, gotovo čitavu polusezonu bio je van takmičarskog pogona, a danas je svoju karijeru okrenuo u suprotnom smeru i vratio se tamo gde je imao uspeha.

Izabrane vesti

Iako klub to još nije zvanično objavio, Lazar je potpisao dvogodišnji ugovor sa Radničkim iz Niša, sa kojim je u proleće 2022. godine izborio plasman u Evropu - baš uz njegov gol sa preko 30 metara za overu ključne pobede nad TSC-om - a onda je, kod Tomislava Sivića, eksplodirao prošlog jula i avgusta.

Jako mi je drago što sam se vratio u Radnički, ali i u Niš, jer me za ovaj klub i grad vežu lepe uspomene. Najjednostavnije rečeno: vratio sam se da nastavim tamo gde sam stao. Čuo sam puno lepih reči o trenutnom ambijentu u ekipi, sigurno je da će mi, posle više meseci neigranja, biti potrebno malo vremena da uđem u ritam, ali trenirao sam sve vreme, ide i reprezentativna pauza i verujem da ću vrlo brzo biti u stanju da pomognem ekipi“, rekao je za Mozzart Sport 30-godišnji Užičanin, koji čak u svojoj biografiji ima i jedan nastup za A reprezentaciju Srbije, onaj kada su, januara 2017. godine, fudbaleri iz domaćeg šampionata gostovali Sjedinjenim Američkim Državama u San Dijegu.

Igrao je još za matičnu Slobodu, Mladost iz Lučana, Borac iz Čačka i Pjunik iz Jermenije.


tagovi

Lazar JovanovićRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara