(© Twitter, PSG)
(© Twitter, PSG)

Vratio se: Poketino u PSŽ-u do leta 2022.

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 16:14

Prvak Francuske ima novog trenera

Neizvesnosti nije ni bilo. Čekala se samo potvrda. Stigla je drugog dana nove godine, pošto je Pari Sen Žermen potvrdio da je Maurisio Poketino novi šefg stručnog štaba francuskog prvaka.

Ugovor sa Argentincem potpisan je do juna 2022, s tim da u njemu postoji klauzula po kojoj saradnja može da se produži na još godinu dana.

Izabrane vesti

Poketino se ovim činom vratio na Park prinčeva posle skoro 18 godina. Dve sezone je bio štoper ekipe koja je pod palicom Luja Fernandeza osvojila Intertoto kup i bila finalista Kupa Francuske. Znatno pre upliva novca sa Bliskog istoka.

Sad kad finansije nisu problem od Poketina se očekuje da stabilizuje ekipu kojoj ne ide u Ligi 1, ali i da napravi iskorak u odnosu na smenjenog Tomasa Tuhela i konačno u Pariz donese pehar Lige šampiona.

Izuzetno sam srećan i počastvovan što sam postao trener Pari Sen Žermena. Kao što znate, ovaj klub ima posebno mesto u mom srcu. Vežu me divne uspomene za vreme provedeno na Parku prinčeva. Vratio sam se u klub ogromnih ambicija, radiću sa nekim od najtalentovanijih fudbalera planete. Ekipa poseduje ogroman potencijal i učiniću sve, sa saradnicima, da rezultati PSŽ-a u svim takmičenjima budu na nivou očekivanja. Postaraćemo se da ekipi usadimo borbeni identitet kakav žele da vide naši navijači“, rekao je Poketino, koji je godinu i kusur bio bez posla, uz napomenu da je prethodno vodio Totenhem.

Parižani su potvrdili da će Maurisio Poketino prvi trening održati u nedelju, a debitovaće u sredu, na gostovanju Sent Etjenu.



tagovi

Pari Sen ŽermenMaurisio Poketino

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara