Vredi li ta njegova igra nogom baš toliko pacerskih golova? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 03:18

Kamerunac ponovo skupo koštao Junajted, Erik ten Hag smiren...

Čudnovati golman Mančester Junajteda - Andre Onana, još jednom je podelio fudbalsku javnost. Tri gola primio je u Istanbulu u verovatno sudbonosnom meču za dalji plasman Đavola u Ligi šampiona, od čega makar 'jedan i po' ide na njegovu dušu.

Dva puta nadmudrio ga je Hakim Ziješ, u oba slučaja iz slobodnog udarca. Ako mu se za prvi i može progledati kroz prste, uz svu dobru volju nekih umerenijih kritičara - jer dobrano je bio markiran - za onaj drugi prosto nema opravdanja.

Izabrane vesti

U pitanju je kiks na 3:1 za Mančester, posle čega je stadion eksplodirao i do kraja pogurao domaćina da dođe do zlata vrednog boda. I u pitanju je kiks koji se momentalno našao u miksu svih 'bedastoća' kamerunskog čuvara mreže tokom poslednjih meseci. Ili bolje reći otkako je obukao dres posrnukog giganta sa Old Traforda.

Nabrajati jednu po jednu baš i nema smisla. Videćete, uostalom i sami. Ima tu i golova za koje Onana zaista nije kriv, ali sada je već teško izbeći konstataciju da je golman takve reputacije - sada će mnogi reći bez adekvatnog pokrića - u takvom klubu, napravio preveliku zbirku 'pacerskih' intervencija i golova, što je dovelo do toga da kraj njegovog imena i stručnjaci i obični zaljubljenici u fudbal stave poveći znak pitanja.

Da li je Andre Onana golman svetske klase, vredan 50.000.000 evra, koliko ga je Junajted letos platio Interu?

Da ima izvanredne kvalitete u započinjanju napada i građenju igre niko ne spori. Mnoge stručne analize pokazale su da je Inter baš zahvaljujući njemu mogao onako dobro da se nosi sa Mančester Sitijem u finalu Lige šampiona; da je Simone Inzagi upravo na njemu bazirao dobar deo svoje taktike 'anuliranja' Gvardiolinog presinga na poslednju liniju; međutim greške koje pravi u jednostavnim situacijama počinju da poništavaju maltene sve dobro što napravi.

Po poslednjem zvižduku bilo je jasno po Onaninom ponašanju na terenu da je veoma razočaran. Pre nekog vremena preuzeo je odgovornost za poraz od Bajerna u Minhenu:

"Moram da priznam - kriv sam. Ovu utakmicu izgubili smo zbog mene i grešaka koje sam napravio", kazao je nakon utakmice u Minhenu.

Kamerunac sinoć nije bio tako eksplicitan:

"Zaista je teško... Primili smo mnogo loše golove", izjavio je Onana neposredno posle meča. "Nemam šta bilo kome da objašnjavam. Vodili smo dva puta sa dva razlike... Očigledno je da smo mogli bolje, ali tako je kako je. Posle svakog primljenog gola, imali smo mnogo prilika da sve rešimo. Moramo da podignemo glave".

Erik ten Hag dobio je pitanje na konferenciji za medije kako se Onana oseća nakon svega što mu se dogodilo...

"On je dobro. Ne radi se ovde o pojedincu i njegovim greškama. Uvek se radi o celom timu. Znali smo da je Hakim izuzetan, morali smo bolje da branimo slobodne udarce. Dovoljno smo iskusni, izborićemo se sa ovim".

Kapiten Bruno Fernandes bio je prilično kritičan:

"Prikamo zaista užasne golove. Promašujemo previše šansi... Moramo da igramo pametnije. Svako mora da preuzme odgovornost za svoje greške".

Nakon remija u Turskoj i boda koji je Kopenhagen osvojio u Minhenu, Mančester Junajted može u osminu finala Lige šampiona samo ukoliko Danci i Turci u poslednjem kolu odigraju nerešeno. Naravno, za takav scenario trijumf čete Erika ten Haga protiv Bajerna se podrazumeva...


tagovi

Andre Onana

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara