Dembele, Kuluševski, Obamejan, Van de Bek (©AFP, ©Reuters)
Dembele, Kuluševski, Obamejan, Van de Bek (©AFP, ©Reuters)

Vreme curi, milioni se broje: S koferima čekaju Dembele, Obamejan, Van de Bek, Kuluševski, Ndombele…

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.01.22. | 09:16

A biće sigurno i iznenđenja

Najluđi dan polusezone. Poslednji dan prelaznog roka. Navijači su spavali na iglama, sportski direktori jedva da su stigli da se obriju, najvećim menadžerima sveta danas će kancelarije biti u avionima dok jure s kraja na kraj kontinenta da završavaju milionske poslove. A koji bi, makar prema očekivanjima, trebalo da budu najbombastičniji?

Kratak pregled sledi, uz napomenu da je u poslednjem trenurtku s ove liste otpao Kristijan Eriksen, jer je Brentford već objavio da se on vratio u Premijer ligu.

Izabrane vesti

USMAN DEMBELE

Iznenadila je Barselona navijače, uprkos krizi dovela Danija Alvesa, Ferana Toresa i Adamu Traorea što je više no što se očekivalo. Ćavi želi još napadača i krilo, jer Usman Dembele svakako ne želi da ostane na stadionu Kamp Nou. Nije tajna da se Pari Sen Žermen namerio da još jednom očerupa Blaugranu, Katalonci žele 20.000.000 evra za igrača koga su svojevremeno platili 140.000.000, PSŽ neće da ponudi ni toliko, jer je Dembele na leto slobodan igrač.

PJER-EMERIK OBAMEJAN

(kvota da ostaje u Arsenalu - 1,15)

Šta je Dembele za Barselonu, to je Pjer Emerik Obamejan za Arsenal. Do skora kapiten i najbolji igrač, sada persona non grata u timu Mikela Artete, teg od 14.500.000 evra za budžet Tobdžija. Otkako je bez najave klubu otišao u Francusku da se tetovira (?!) dan pred utakmicu izbrisan je kao gumicom. Juventus i Barselona su zainteresovani, ali nisu oni platežno baš najsposobniji. Što će reći da Tobdžije mogu da se nadaju najviše pozajmici. Svejedno, to znači da i Arsenalu treba špic, sinoć se dovodio u vezu sa Alvarom Moratom.

DEJAN KULUŠEVSKI I RODRIGO BENTANKUR

Internacionalni transfer koji ne bi trebalo da bude sporan. Juventus će biti do neba zahvalan bivšem direktoru Fabiju Paratičiju, koji bi sa iste funkcije u Totenhemu trebalo da umije finansijske knjige stare dame time što će u London dovesti Dejana Kuluševskog i Rodriga Bentankura. Prvi bi stigao na pozajmicu, Bentankur bi bio otkupljen, a Juve bi sve skupa sa kasnijim otkupima mogao da računa i na celih 60.000.000 evra! I da tako vrati ogromnu većinu novca koji je uložio u Dušana Vlahovića i pride obezbedi novac za Denisa Zakariju: 5.000.000 + 3.000.000 evra potrebno je za njegov potpis, jer mu na leto ističe ugovor sa Borusijom Menhengladbah.

Kad smo već kod Totenhema, Tangi Ndomele treba da završi pozajmicu u Lion (3.000.000 evra, nova vest je da će možda u ugovor biti ubačen i otkup), a neizvesne su i sudbine Delea Alija, Đovanija Lo Selsa i Brajana Hila.

DONI VAN DE BEK

Još nije zvanično ni preuzeo ulogu Evertonovog šefa struke, a Frenk Lampard je već krenuo u akciju. Doni van de Bek je meta i čini se sasvim izvodljiva, jer Ralf Rangnik nije oduševljen Holanđaninom, pa bi Mančester junajted bio vrlo raspoložen za saradnju. Čini se da je i Van de Bek izabrao Gudison. Doduše, samo pozajmica do kraja sezone je opcija, neće Junajted baš tako lako odustati.


tagovi

Dejan KuluševskiDoni van de BekTangi NdombeleZimski prelazni rok 2022Usman DembelePjer Emerik Obamejan

Obaveštavaj me

Juventus
Man. Junajted
Totenhem
Arsenal
Barselona
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara