Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vreme je za buđenje

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.03.21. | 09:58

Liverpul postigao svega jedan gol u prvim poluvremenima na poslednjih 13 ligaških duela, Mozzart vam nudi najunosniju kvotu na svetu na pobedu Redsa, čak 1,80!

Ako želite da prekinete negativnu seriju protiv Liverpula, ova sezona je svakako prilika. Vulverhempton će na Molinou ugostiti odlazećeg šampiona u utakmici (21.00) kojom će biti spuštena zavesa na 28. kolo uz nadu da će posle osam vezanih premijerligaških poraza, konačno progledati kada su Redsi preko puta.

Nema tima koji je od starta februara osvojio manje bodova u engleskoj eliti od onog koji sa klupe predvodi Jirgen Klop. Iz sedam utakmica pokupio je samo tri i to protiv fenjeraša Šefilda. U tom periodu samo je Vest Bromvič Albion postigao manje golova od Liverpula koji je u četiri navrata tresao protivničke mreže.

Izabrane vesti

PRIMERA, 21.00: (1,18) BARSELONA (7,75) UESKA (13,0)

Činjenica da su problemi sa povredama centralnih defanzivaca konstantni i da je nemački stručnjak konstantno prinuđen da nešto menja u zadnjoj liniji, ne bi smela da se koristi kao alibi. Pred Klopom je odluka da li će na teren od starta poslati za uslove Premijer lige neiskusni štoperski tandem Netanijel FilipsOzan Kabak, kako bi Fabinjo nastavio da igra u veznom redu, ili će pribeći spuštanju Brazilca u odbranu.

Da problemi velikana sa Enfilda ne leže isključivo u odbrani govori i detalj da su iz poslednjih 67 udaraca ka golu protivnika samo dve lopte završile tamo gde su Redsi prethodno zamislili. U 2021. godini gotovo da ne pronalaze način da načnu rivala u prvom poluvremenu. Tokom prvih 45 minuta na poslednjih 13 utakmica slavili su samo jedan pogodak. Nisu ni Vulvsi mnogo bolji u tom segmentu pošto je jedan pogodak došao u prethodnih devet duela.

Liverpul će do kraja sezone uglavnom igrati da sačuva čast pošto ni plasman u Ligu šampiona više ne deluje kao realan cilj. Elitno takmičenje naredne sezone će tražiti kroz njegovo osvajanje ove, mada je sam Klop istakao da njegov tim nema govor tela potreban za penjanje na tron starog kontinenta. Ipak, Liverpul je učmalost rezultata na domaćoj sceni razbio rutinskom eliminacijom Red Bul Lajpciga u dvomeču osmine finala. Po dva puta pogađali su Salah i Mane, a njihovo golgetersko raspoloženje biće neophodno gostima za tri boda na Molinou. Vreme je za ligaško buđenje Liverpulovih vedeta. Pod znakom pitanja je Roberto Firmino, mada je Diogo Žota spreman da popuni prazninu.

Za kraj, kuriozitet vezan za Tijaga Alkantaru. Kada je prošlog leta stigao na Enfild o njemu se pričalo kao o kapitalnom pojačanju po bagatelnoj ceni. Čoveku koji će neospornim kvalitetima pomoći Liverpulu da odbrani titulu. Nekih sedam meseci kasnije, imamo podatak koji kaže da je 27 odsto poraza iz čitave seniorske karijere koja broji 232 prvenstvene utakmica, Španac doživeo kao igrač Redsa. U dresu Liverpula izgubio je sedam mečeva, tačno polovinu odigranih u Premijer ligi. Red veličina, sa Barselonom je u Primeri izgubio jedan manje iz 68 mečeva.

PREMIJER LIGA - 28. KOLO

Petak

Njukasl – Aston Vila 1:1 (0:0)

/Lasels 94 - Votkins 87/

Subota

Lids - Čelsi 0:0

Kristal Palas - Vest Bromvič 1:0 (1:0)

/Milivojević 37p/

Everton - Barnli 1:2 (1:2)

/Kalvert-Luvin 32 - Vud 13, Meknil 24/

Fulam - Mančester Siti 0:3 (0:0)

/Stouns 47, Gabrijel Žezus 56, Aguero 60p/

Nedelja

Sautempton - Brajton 1:2 (1:1)

/Adams 27- Dank 16, Trosar 56/

Lester - Šefild junajted 5:0 (1:0)

/Iheanačo 39, 69, 78, Perez 64, Ampadu 80ag/

Arsenal - Totenhem 2:1 (1:1)

/Edegard 44, Lakazet 64pen - Lamela 33/

Mančester Junajted - Vest Hem 1:0 (0:0)

/Doson 53AG/

Ponedeljak

21.00: (4,40) Vulverhempton (3,50) Liverpul (1,85)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

VulverhemptonLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara