Hari Kejn (©Reuters)
Hari Kejn (©Reuters)

Vreme je za transfer leta: Bajern se dogovorio sa Totenhemom, za Kejna više od 100.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 11:51

Samo još da igrač prihvati

Mnogi su probali i nisu uspeli, ali kad uporni Nemac zagrize, ne pušta dok ne dobije šta želi. A Bajern očigledno žarko želi Harija Kejna u svojoj navali i čini se da je na pragu da ostvari ambiciju. Kako navodi ugledni Atletik, preciznije njegov transfer specijalista Dejvid Ornstin, Danijel Levi je konačno popustio pred zahtevima gazde Džoa Luisa i navodno prihvatio Bajernovu ponudu za 30-godišnju gol mašinu.

Vest je kasnije potvrdio i Florijan Pletenburg sa nemačkog Skaj Sporta, inače jedan od pouzdanijih izvora kada su bundesligaški transferi u pitanju.

Izabrane vesti

Obojica su saglasni, Totenhem bi za engleskog veterana, bez obzira na to što mu ugovor ističe za godinu dana, sa sve bonusima mogao da dobije više od 100.000.000 evra.

Sad je samo ostalo da i Kejn prihvati. Isprva je bio raspoložen za selidbu u Minhen, ali je želeo da se sve završi mnogo ranije kako bi imao vremena da se privikne na nove saigrače. Navodno je čak i rekao da bi krajni rok morao da bude nedeljni sudar sa Brentfordom. Verovatno nije očekivao da će morati da lomi dva dana pre tog roka.

Ostrvski mediji pisali su i da mu je i te kako legao novi trener Pevaca Ejndž Postekoglu i ne sumnjamo u to. Ali nemojmo zaboraviti da veliki igrači fudbal igraju zbog trofeja, a Kejn, sa svojih 280 golova za Totenhem i još 58 za reprezentaciju svakako veliki igrač, do sada u vitrini – nema ništa. Ili bar skoro ništa. Finale Liga kupa dva puta, finale Lige šampiona 2019, te finale Evropskog prvenstva sa Engleskom 2020.

U Bajernu se pehari podrazumevaju, a podrazumeva se i da bi Kejn imao zagarantovano mesto u startnih 11 Tomasa Tuhela, jer on na Alijanc Areni od klasičnih devetki ima samo Erika Maksima Čupo Motinga i 18-godišnjeg Matisa Tela. Istinsku gol mašinu nemaju otkako je Robert Levandovski odlučio da ode u Barselonu, a u poslednjih deset godina preciznijih od Kejna nije bilo mnogo.

Ako bi se posao i realizovao, nema sumnje da bi ovo bio transfer leta. Da, Deklan Rajs je bio skuplji, tačno je i da je Lionel Mesi napustio Evropu i napravio bum u SAD, da su Karim Benzema i mnogi drugi izazvali sličnu euforiju u Saudijskoj Arabiji, ali Kejn u Bajernu je sasvim druga dimenzija.

Dakle, šta kažeš, Hari?


tagovi

Hari KejnLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Totenhem
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara