Žreb (© Reuters)
Žreb (© Reuters)

Vreme žreba: Tri derbija u Ligi šampiona, u Ligi Evrope Mančester može na Arsenal

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 09:47

Samo je Porto „uljez“ u elitnom takmičenju, što znači da nas čeka spektakularan fudbal

Fudbalska Evropa gleda ka Nionu. Za 12 časova zakazan je žreb četvrtfinala Lige šampiona, a sat kasnije kuglice će spojiti najbolje timove Lige Evrope za ovu sezonu.

Kad je u pitanju elitno takmičenje, izvesno je da nas čeka derbi do derbija, pošto se među osam najboljih našao samo jedan „uljez“. Ako se uopšte tako može krstiti Porto, mada je posle eliminacije Juventusa nagazna mina favoritima.

Izabrane vesti

Žreb je otvoren, u ovaj fazi ne postoje ograničenja, svako može sa svakim da igra, bez obzira da li su se ranije sreli (primera radi, Mančester Siti i Porto igrali su u grupnoj fazi) ili dolaze iz iste države (potencijalni duel Borusije i Bajerna, odnosno neki od premijerligaških derbija).

U svakom slučaju, u bubnju će se naći tri engleska tima (Mančester Siti, Liverpul, Čelsi), dva nemačka (Bajern, Borusija Dortmund), po jedan francuski (Pari Sen Žermen), španski (Real Madrid) i portugalski (Porto).

Prvi put posle dugo vremena u četvrtfinalu nema predstavnika Italije, niti Barselone, ali imena preostalih učesnika obećavaju najmanje tri superderbija. Neće posle decenije biti ni Kristijana Ronalda ili Lionela Mesija u završnici Lige šampiona, ali tu su mlađe snage poput Kilijana Mpabea, Erlinga Halanda, da nagoveste smenu generacija...

Prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona igraju se 6. i 7. aprila, revanši su 13. i 14. narednog meseca, a danas će biti poznato i ko se s kim ukršta u polufinalu, koje je na programu 27. i 28. aprila, dok su revanši 4. i 5. maja. Borba za titulu prvaka Evrope zakazana je za 29. maj na stadionu Ataturk u Istanbulu.

Od 13 časova u sedištu UEFA žrebaće se i parovi četvrtinala Lige Evrope. Posle ispadanja Totenhema i Milana, kao najveći favoriti za osvajnje pehara i direktnu probojnost ka Ligi šampiona slove engleski predstavnici, Mančester junajted i Arsenal. Čak je moguć njihov međusobni duel, kao poslastica ove faze.

Doduše, ne bi trebalo smetnuti s uma fantastičnu formu Ajaksa, sve bolju Romu, te iznenađenja u liku praške Slavije ili zagrebačkog Dinama, koji su mimo očekivanja, daleko dogurali. Ili što je Granada u premijernom učešću na međunarodnoj sceni dobacila do četvrtfinala.

Kao i u Ligi šampiona, ni ovde ne postoje ograničenja. U bubnju se nalaze: Mančester junajted, Arsenal (Engleska), Viljareal, Granada (Španija), Roma (Italija), Ajaks (Holandija), Dinamo (Hrvatska), Slavija Prag (Češka).

Prve četvrtfinalne utakmice Lige Evrope igraju se 8. aprila, a revanši sedam dana kasnije. Kad je u pitanju polufinale, prvi meč će biti igran 29. aprila, a revanš 6. maja. Finale je zakazano za 26. maj u poljskom Gdanjsku.

---------------------------------------------------

 * Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.


tagovi

Liga šampionaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara