Printskrin
Printskrin

Vrhunski derbi na Maksimiru: Pet golova, crveni karton, promašen penal i Hajdukov preokret posle autogola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.07.20. | 23:11

Zaista je prštalo na sve strane - 2:3!

Prezadovoljni su Hrvati kakav su derbi mogli da gledaju na Maksimiru između Dinama i Hajduka - vrhunski derbi! Bilo je tu svega: pet golova, viđen je crveni karton, kao i promašen penal, a na kraju je Hajduk uspeo prvo da pobegne sa giljotine u 81. minutu, a onda i da dođe do potpunog preokreta posle autogola Teofila Katerina - 2:3 (1:1). Zaista epski derbi i preokret, doduše sa igračem više ekipe sa Poljuda.

Bilo je jasno pre početka da oba kluba jedva čekaju da se sezona završi jer imaju mnogo unutrašnjih problema. Dinamo je posle dosta promena uzeo Zoran Mamić, a to je izazvalo proteste navijača. Ni u redovima Hajduka nije mnogo bolja situacija, pa je Tudor najavio da će njegov tim posle svega igrati za svoju dušu. A izgleda da je tako igrao i Dinamo. Uprkos celoj situaciji.

Izabrane vesti

I zaista je na Maksimiru iz svega toga imalo šta da se vidi...


Prvo poluvreme obilovalo je događajima na sve strane. Prvo je Dinamo stigao u prednost u 13. minutu, najsnalažljiviji u šesnaestercu Hajduka bio je Luka Ivanušec. Iskoristio je grešku odbrane ekipe sa Poljuda, a onda mu je bilo lako da samo ćušne loptu u mrežu.

Devet minuta kasnije, Hajduk je promašio penal. Ademi je igrao rukom, a Caktaš je promašio ceo gol sa 11 metara.

Međutim, ono što je on promašio ispravio je 19-godišnji Mario Čuić u 31. minutu. Na dodavanje Eduoka opalio je levicom na fantastičan način i doneo izjednačenje Hajduku.

Tako se na odmor otišlo s nerešenim ishodom, ali nije bilo nerešeno u broju igrača. Amer Gojak je isključen, pa je Dinamo morao u nastavku da igra sa igračem manje u polju.

I taman kada su mnogi pomislili da je ovo šansa za Hajduk da pokori Maksimir, dogodio se nastavak utakmice i 61. minut kada je Mislav Oršić doneo prednost Dinamu. Opet su se defanzivci Hajduka ponašali kao da su pali s Marsa, a to je Oršić odlično iskoristio, infiltrirao se u njihove redove i matirao golmana Posaveca. Juranović je pravio velike greške u odbrani.

Bilo je tu još svega. I vređanja trenera Mamića, ali i levog beka Mubanđea koji je prema opisu hrvatskih kolega u pojedinim momentima ličio na rekreativca. Možda je zbog toga i napustio igru u 64. minutu.

Dinamo je morao da brani rezultat sa igračem manje, a na kraju se ispostavilo da nije uzeo ni bod. Hajduk je uspeo da preokrene sa dva gola za pet minuta u poslednjih 10 minuta utakmice. Od čega je jedan bio autogol…

Prvo je veoma talentovani Čuić doneo izjednačenje, a onda je Dinamo sebi pucao u nogu. Za kraj zanimljivog derbija.


HRVATSKA – 34. KOLO

Petak

Gorica – Varaždin 0:1 (0:0)

/Drozdek 75pen/

Subota

Inter - Rijeka 0:1 (0:0)

/Čolak 71pen/

Osijek - Istra 1961 2:0 (1:0)

/Lopa 45+2, Mance 82/

Nedelja

Slaven - Lokomotiva Z. 1:1 (0:0)

/Bogojević 62 - Tolić 73/

Dinamo - Hajduk Split 2:3 (1:1)

/Ivanušec 13 , Oršić 61 - Čuić 31, 81, Teofil Katerin 86ag/



tagovi

Dinamo ZagrebMaksimir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara