Vrhunski potez sa Kanselom: Da li Bajern od danas ima najbolji bekovski par na svetu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 13:02

Portugalac desno, Dejvis levo

Jedan bek maltene čim je otvorena pijaca (Dejli Blind), drugi poslednjeg dana prelaznog roka (Žoao Kanselo). Veliki posao završio je Bajern svega nekoliko sati pre spuštanja zavese na prelazni rok u Nemačkoj. Radi se o pozajmici (s pravom otkupa) i sa te strane ovaj posao svakako ne spada u najveće ove zime, međutim ako posmatramo iz ugla reputacije igrača nema sumnje da se radi o jednom od najboljih i najznačajnijih januarskih poteza.

Sve je Bajern odradio u svom stilu, bez mnogo buke, maksimalno efikasno, brzo. Vest je procurela pre manje od 24 sata, a Portugalac je već odradio lekarske preglede i obukao dres kluba iz Minhena.

Izabrane vesti

Da ponovo i zaključimo: radi se o šestomesečnoj pozajmici s pravom otkupa. Kako se još juče pisalo Bavarci će, ukoliko budu želeli u trajno vlasništvo Kansela, morati da uplate na račun Mančester Sitija 70.000.000 evra.

Valja podvući da je Kanselo bio nezadovoljan minutažom na Etihadu po povratku sa Mundijala u Kataru. Pep Gvardiola ga je prilično neočekivano prebacio na klupu, a šansu sve češće počeo da daje Kajlu Vokeru i mlađanom Riku Luisu.

Bajern je munjevito reagovao i doveo značajno pojačanje.

Julijan Nagelsman trenutno na raspolaganju ima čak pet desnih bekova, ali jasno je da bi u fokusu u budućnosti trebalo da budu upravo Kanselo i Nusair Mazraui. Dok će Josip Stanišić biti treća opcija.

Buna Sar je na izlaznim vratima, on igra poslednju sezonu na Alijanc areni, dok bi Benžaman Pavar usled nezadovoljstva pozicijom u ekipi (želi da igra štopera) trebalo da bude prodat. Za Francuza se zanima Barselona, a u Bajernu očekuju da će od novca dobijenog od njegove prodaje pokriti makar polovinu obeštećenja za Kansela. Ukoliko odluče da ga otkupe na leto, razume se.

Sa Alfonsom Dejvisom levo i Žoaom Kanselom desno, nemački šampion imaće strašan bekovski par. Možda i najjači na svetu. E sad, ostaje pitanje kako će sve to izgledati u praksi, imajući u vidu da su obojica izuzetno ofanzivno orijentisani.

"Radi se o veoma fleksibilnom igraču, može da igra na više pozicija u bilo kom timu na svetu. Nadamo se da će njegov ofanzivni potencijal doneti još više kvaliteta našoj igri", poručio je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić.

Kanselo je treće pojačanje u Minhenu ove zime, posle pomenutog Blinda i golmana Jana Zomera.


tagovi

Žoao KanseloZimski prelazni rok 2023Transferi uživo

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara