Vučić o mogućnosti da ruski klubovi igraju u Srbiji: Garantujemo bezbednost, svima smo dobri domaćini

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.02.22. | 22:23

Pored evroligaških mečeva, naša zemlja izazila spremnost da bude organizator i potencijalnog meča između Spartaka i Lajpcig

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je naša zemlja uvek bila dobar domaćin i da je spremna da garantuje bezbednost svim učesnicima u slučaju organizacije mečeva ruskih klubova u Beogradu.

Brojni klubovi odbijaju da idu u goste ruskim predstavnicima, a to je slučaj i kada je u pitanju meč osmine finala Lige Evrope između Spartaka iz Moskve i Lajpcijga. Predsednik Moskovljana Andrej Červičenko rekao je da bi, ukoliko se meč igra na neutralnom terenu, bilo najbolje da bude održan u Beogradu.

Izabrane vesti

Vučić je na današnjoj konferenciji posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost poručio da je Srbija u mogućnosti da organizuje potencijalne mečeve.

"Ja sam neposredno, pre nego što sam ušao ovde, dobio infromaciju da postoji, ne znam čiji interes, da ruski klubovi u Srbiji igraju utakmice u kojima bi bili domaćini. Pošto sad dobar deo zemalja, odnosno klubova iz pojedinih zemalja ne želi da ide u Rusiju. Da postoji mogućnost da je nečija inicijativa, da li UEFA ili FIFA, ne znam, ako su svi saglasni sa tim mi smo svima dobri domaćini. I ako time možemo da pomognemo u rešavanju problema, mi bismo ponudili najbolje uslove i garantovali bezbednost i formalnim domaćima i gostima. Mi se nikada ne mešamo u takve stravri, ne guramo se jer znamo koliko smo mali i da je to pitanje za velike sile, ali ćemo uvek biti dobro domaćini", rekao je Vučić.

Takođe, i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je izrazio spremnost da beograd bude domaćin mečevima ruskih klubova u košarkaškoj Evroligi. On je naveo da je posle konsultacija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem dao pristanak u ime grada Beograda za organzaciju potencijalih šest evroligaških mečeva u kojima bi formalni domaćini bili Zenit, CSKA i Uniks.

"Mi garantujemo bezbednost svim sportistima bilo da su iz Rusije, Ukrajine ili bilo koje druge zemlje. Kod nas su svi dobrodošli i sigurni. Tako da smo spremni da budemo domaćini kako ovih utakmica tako i drugih koje bi eventualno bile otkazane ukoliko to Evroliga odluči. Beograd je pouzdan partner Evrolige i grad sporta, a pre svega košarke", rekao je Vesić.



tagovi

Aleksandar VučićGoran Vesić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara