Vučić: Svi moraju da plate porez. Kažu, Terzić pozajmio? Svaka čast, majstore!

Vreme čitanja: 3min | sub. 01.04.23. | 13:25

Predsednik Srbije govorio o pomoći večitim rivalima, pohvalio fudbalsku sekciju crveno-belih zbog plaćenog duga i čestitao timu Željka Obradovića na skoro izvesnom uspehu u EL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas fudbalskom klubu Crvena Zvezda zbog uplaćenog poreza i naglasio da isto očekuje i od Partizana. Prvi čovek države je na današnjem otvaranju saobraćajnice Surčin-Novi Beograd čestitao košarkašima crno-belih na skoro izvesnom plasmanu u plej-of Evrolige, a potom govorio o poreskim obavezama fudbalskih i košarkaških sekcija dva najveća srpska sportska društva.

On je posebno naglasio da je situacija u FK Partizan zabrinjavajuća, ali da je država reagovala novom uplatom kako bi klub iz Humske igrao u Evropi.

Izabrane vesti

“Nadam se da, kad se završi sezona, da će da plate dugove. To se posebno odnosi na FK Partizan, juče smo im dodatno dali novac da bi mogli da igraju Evropu. Zvezda bolje stoji finansijski. Pozdravljam odgovoran odnos FK Crvena Zvezda, moram to da kažem da ljudi ne bi lupali gluposti. Uvek kažu “to je zahvaljujući tebi”. Košarkaški dug Partizana je na sedam miliona, fudbalskog kluba na 17.000.000 dospelog duga, a Zvezda je platila 7.300.000 evra. Baš mene briga od koga su uzeli pozajmicu. Mene interesuje da li je država dobila pare, od FK Crvena Zvezda je dobila pare. Ja im čestitam na tome, verujem da će da vrate to od Lige šampiona. Mislim da moraju “, rekao je predsednik Vučić.

On je dodao da je država pomagala oba kluba, da je povremeno bacala pare u bunar i posebno pohvalio Čukarički i TSC.

“Povoljnija je situacija u Zvezdi, ali da kažem, mi smo i ovoga puta učinili i jednim i drugima. U košarci su nas i jedni i drugi uspešno predstavljali. U fudbalu Crvena zvezda nekad uspešnije, nekad manje uspešnije u Evropi. Imali su podršku, Partizan sada ne zaostaje. Molio sam i Čen Bo da FK Partizan dobije dodatnog sponzora. Moraju da se pozabave porezom. Briga me šta će da viču, sačekaćemo dok se ne završi sezona pa platite. Zato stadione nećemo da damo klubovima da upravljaju da budu vlasnici. Tukli se svi da budu vlasnici. Oni su tako kupili dve godine javašluka, imaju 19 redova hipoteke. Znate kada bismo mi to dozvolili. Realno, bacamo pare u bunar. Imamo sa druge strane Čukarički i TSC, ovog čoveka Žemberija. Svaka čast majstori, vodite to na maestralan način”.

Predsednik je rekao da porez moraju svi da plate.

“Terzić je uplatio 7.300.000 kažu pozajmio, bravo, meni je to bitno, da je uplatio, da je izmirio dug državi. Čestitam ti majstore, što si pokazao da je to i prioritet Crvene zvezde. Ne može država da ti bude poslednja rupa na svirali. Kao oni će mene da ucene navijanjem. Ma baš me briga. Ja peder, neka viču, ali evo 10 kilometara auto-puta smo izgradili. Plati, bre, porez, to je tvoja obaveza. Tim porezom plaćamo kilometre puta, sve ukupno, možemo da platimo pet kilometara negde gde je ravno ili tri kilometara negde gde je teško. Mora neko da vodi računa o državi, ne samo o emocijama i strasti. Neko mora da brine i o državi. Čestitam Zvezdi što je platila porez, očekujem isto od Partizana, čestitam Partizanu na uspehu u košarci, i Zvezdi, ali porez je majka i porez ima da platite svi”, dodao je Vučić.


tagovi

Aleksandar VučićZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara