Aleksandar Vučić sa reprezentativcima Srbije (MN Press)
Aleksandar Vučić sa reprezentativcima Srbije (MN Press)

Vučićev sportski skener: Hrvati bolji u fudbalu, mi u košarci, Zvezda iznad Dinama, imamo dva kluba za F4

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.23. | 12:33

“Zvezda opet ispred Dinama koji više nema Zdravka Mamića”, tvrdi predsednik Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sinoć gostujući na TV Prva dotakao aktuelnih tema u srpskom sportu.

Upoređivao je stanje u srpskom i hrvatskom sportu. Kako reprezentativnom tako i klupskom. Priznaje da je hrvatski fudbal ispred srpskog ali da je razlika u košarci ogromna u korist Srbije.

Izabrane vesti

“Reprezentativni fudbal nam i te kako zaostaje za hrvatskim. Što se tiče košarke, mislim da imamo dva kluba za F4 Evrolige. Za prvih pet u Evropi. To vam kažem kao netko ko bi trebalo za sedam ili osam meseci da završi fakultet za košarkaškog trenera. Mislim da nešto malo znam o tome, ali i to je laž. Puno znam. Mnogo novca je država uložila u Crvenu zvezdu i Partizan. Ogroman novac”, rekao je Vučić.

Uporedio je srpsku košarku sa hrvatskom.

To je sada nebo i zemlja što se tiče košarke, različiti košarkaški razredi. Hrvati imaju izuzetno talentovane košarkaše. Posebno iz zapadne Hercegovine. Strahoviti talenti. To su mladi, visoki, vižljasti dečaci. Oni imaju fantastičan rasadnik košarkaša, ali imaju mnogo lošiju školu od nas, mnogo manja ulaganja. Lošiji su od nas u košarci i nikada nas neće stići. Ni u narednih 20 godina”.

Što se klupskog fudbala tiče, Vučićevo mišljenje je da je Crvena zvezda sada lider u regionu.

“U fudbalu su se dogodile promene na klupskom nivou. U bivšoj Jugoslaviji je Crvena zvezda bila apsolutno dominantna, Partizan je bio drugi. Zatim, naravno, Dinamo i Hajduk. Ali posle raspada Jugoslavije i posle osvajanja titule prvaka Evrope i titule prvaka sveta, uz sve sankcije, i naravno uz loše rukovođenje, Crvena zvezda se raspadala. Partizan je bio nešto jači na domaćem nivou, ali na tom regionalnom nivou je bio mnogo, mnogo slabiji od Dinama. Zagrebački klub je imao Zdravka Mamića. Ne ulazim u to šta sa njim sada rade hrvatski sudovi, hrvatska država… To je njihova stvar, ali Zdravko Mamić je stvorio veliki Dinamo. I Zvezda i Partizan su izgledali mnogo slabije od njega. Danas je Crvena zvezda ponovo ispred Dinama i vratilo se sve negde na svoje mesto. Onako kako i pripada”, zaključio je predsednik Srbije.


tagovi

Aleksandar Vučić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara