Foto: J. Grlić
Foto: J. Grlić

Vukadinović veruje u bolje dane za Lale: Đorđevića je dočekala rasejana ekipa, ali polako sklapa sliku o nama

Vreme čitanja: 5min | ned. 29.08.21. | 09:52

Krilni fudbaler Vojvodine za Mozzart Sport o povratku posle povrede, učinku na početku sezone, utakmici sa Napretkom...

Početkom sezone najveći gubitak, krajem prelaznog roka pojačanje kakvo bi Slavoljub Đorđević teško pronašao i dobio na tržištu. Propustio je Miljan Vukadinović uvodni deo takmičarske godine, zbog povrede bio primoran da sa tribina odgleda prvih pet utakmica svog tima, ali se prethodne nedelje na Karađorđu definitivno vratio u startnu postavu i povratak obeležio prvim golom u sezoni.

Korak po korak, krilni fudbaler se postepeno vraćao u tim. Protiv Voždovca je dobio 15 minuta, u stradanju od LASK-a duplo više, u vojvođanskom derbiju sa Spartakom čitavo poluvreme. Svesno mu je medicinski tim novosadskog tima dozirao minutažu, jer Vukadinoviću nedavno sanirana povreda kolena bila treća takva u karijeri. A u takvim slučajevima, saglasan je i Miljan, fudbalerima nikada nije svejedno prilikom povratka na teren.

Izabrane vesti

"Strah uvek postoji u nekoj granici, jer igrač nikad ne voli da mu se povrede vraćaju, što se meni nažalost dogodilo tri puta. Ali straha da će se to ponoviti nema, jer kad bih bio skoncentrisan da pazim na to, znam da moja igra ne bi dolazila do izražaja i ne bih sigurno nikako mogao da pomognem timu. Kada je sama utakmica u pitanju, totalno se isključim, gledam da se ne štedim i da dajem sebe sto odsto. Srećom, imam sve potrebne uslove, generalno sam se jako brzo vratio posle povrede uz pomoć fizioterapeuta i kondicionih trenera, tako da nemam stvarno na šta da se požalim. Osim što za ovakvu povredu treba malo više vremena za oporavak. Opet, kako sam mislio da će biti, uspeo sam da se vratim što pre uz njihovu pomoć", započinje Vukadinović razgovor za Mozzart Sport.

Najvažnije je, ipak, ističe Vukadinović, da je sto odsto spreman, te da se konačno vratio među saigrače.

"Preskočio sam dobar deo početka sezone, ali najbitnije je da sam se oporavio i stao na obe noge, te da sad mogu da konkurišem za tim i da budem treneru na raspolaganju svih 90 minuta. Što se tiče mog prvog starta protiv Novog Paraza, gde sam i postigao gol, svakako da znači svakom igraču gol ili asistencija, što za samopouzdanje, što za tri boda. Time sam nastavio svoj niz iz prošle sezone kada sam postizao golove. Videćemo, ima još dosta, ovo je tek početak, idemo korak po korak. Samo se nadam da će tim da ostvaruje što bolje rezultate.“

Oni do sada nisu bili najbolji. Delom zbog toga što su novosadsku Staru damu na startu, u uvodna dva kola Superlige, sačekali "večiti", potom u petoj rundi i vojvođanski derbi, pa se trenutno nalaze na sredini tabele.

"Svaka utakmica je jako bitna i mi bismo voleli da na svakoj uzimamo tri boda, ali mogu da priznam da je cela liga dosta izjednačena i svako svakoga može da pobedi. Imali smo dosta teško gostovanje u prvom kolu protiv Crvene zvezde gde smo izvukli bod. Moglo je svašta da bude, da oni pobede, mi takođe, imali smo neke polukontre iz kojih smo mogli da kaznimo Zvezdu. Posle je došao i Partizan, ozbiljno je otvorio sezonu, u dobroj je formi, a tu je i trener Stanojević koji zna da podigne ekipu kako treba. Došao je potom i Voždovac, protiv kojeg smo upisali prvu pobedu. Nažalost, u Evropi smo kiksnuli sa LASK-om, gde je bilo jako bolno za sve nas, nismo očekivali da će ovako da se završi, ali to je fudbal... Imali smo posle još teže gostovanje u vojvođanskom derbiju sa Spartakom, kada nam je posle debakla od LASK-a bilo zaista teško da se restartujemo, ali izvukli smo maksimum. Na kraju i pobeda protiv Novog Pazara gde smo zaista bili dominantni (2:1). Kako bilo, najbitnija su nam tri boda".

Još jedan od razloga mršavijeg bodovnog salda na početku leži u tome što je tim letos, u pauzi između dve sezone, ostao bez velikog broja standardnih prvotimaca, a došlo je i do smene na klupi. Doskorašnji trener sudruličkog Radnika Slavoljub Đorđević preuzeo je mesto šefa struke umesto Nenada Lalatovića.

"Ne bih voleo da upoređujem trenere, jer svaki od njih ima neku svoju strategiju i sistem igre. U principu, mi igrači gledamo da se prilagodimo svakom treneru. I kod Lalatovića sam se osećao super i sve mi je prijalo. Kod trenera Slavoljuba je situacija ista, ali mi je samo žao što zbog povrede nisam bio deo tima od početka. Mi smo dve sezone trenirali sa Nenadom Lalatovićem, da bi ovog leta osmorici ili devetorici igrača istekao ugovor. Ne mogu da komentarišem ništa oko toga, nisam u upravi da mogu da određujem ko treba da ostane, ko treba da ode, ali je dosta teško bilo novom šefu struke, kojeg je dočekala rasejana ekipa. Neki su otišli, neki ostali, trebalo je sve to sklopiti. Dosta se i podmladio tim, što je na neki način dobro, dok s druge strane mi stariji moramo da povedemo računa o mladima, jer im fali iskustva i utakmica u nogama, tako da mislim da to sve polako dolazi na svoje. Trener je sve namestio kako treba i mislim da će iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu sve više da mu se sklapa slika o nama."

Koliko je ona jasnija videće se ovog popodneva u Kruševcu, gde Vojvodinu očekuje meč šestog kola sa Napretkom. Novosadski tim je slavio na svakoj od prethodne četiri međusobne utakmice, a Vukadinović se nada nastavku pozitivnog niza i ove nedelje.

"Nadam se da ćemo se nadovezati na trijumf protiv Novog Pazara, ali ipak ne bih da potcenjujem ekipu Napretka, koja je u pet kola ostvarila tri pobede kod kuće, što znači da se radi o jako dobrom domaćinu. Imaćemo video analizu kojom ćemo analizirati njihove prednosti i mane. Nadam se samo da neće biti loše vreme, da to od 16 časova ne bude neki nefudbal (ha-ha-ha). Nadam se dobrom vremenu i ostvarenju našeg cilja", završava Vukadinović.

SUPERLIGA SRBIJE, 7. KOLO

Petak

TSC - Mladost 2:1 (2:0)

/Tomanović 27, Stojiljković 39 - Jovanović 60/

Subota

Novi Pazar - Metalac 2:0 (2:0)

/Aganspahić 79, Kiković 88/

Radnik – Spartak 1:2 (0:1)

/Milovanović 78p – Hrstić 37, Srećković 60/

Nedelja

16.00: (2,90) Napredak (3,25) Vojvodina (2,50)

18.55: (7,00) Čukarički (4,10) Crvena zvezda (1,50)

21.00: (1,25) Partizan (6,25) Radnički Niš (11,0)

Ponedeljak

17.55: (2,15) Proleter (3,10) Radnički Kragujevac (3,80)

20.00: (1,90) Voždovac (3,50) Kolubara (4,10)



tagovi

Superliga SrbijeFK VojvodinaMiljan Vukadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara