Foto (©Reuters)
Foto (©Reuters)

Vukovi nanjušili niželigašku krv, Bokino dete ponovo lovi golove

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 23:15

Himnasija u šesnaestini finala Kupa Argentine dočekuje Dok Sud

U borbi za osminu finala argentinskog kupa Himnasija će ugostiti četvrtoligaša Dok Sud (02.10). Ekipa iz La Plate može da se pohvali da je pretrpela samo jedan poraz od početka novog takmičarskog ciklusa. Ipak, pored neuspeha protiv Independijentea remizirala je sa Bokom, Union Santa Feom i Defensom i Hustisijom, dok je uspela da savlada Atletiko Tukuman i Taljeres, pa se sa devet bodova nalazi na sredini Grupe B.

(3,00) Agilas (2,90) Miljonarios (2,50)

Izabrane vesti

Predstojeći rival je u pogonu tek od 12. marta i na dve odigrane utakmice u Primeri C nije doživeo poraz, ali se šanse da na kolenima ne završi u Kupu mere u promilima. Nema Himnasija često priliku da bude Bog zna kako ubedljiva na domaćoj sceni, pa bi večerašnji duel mogla da iskoristi za unapređivanje timske, svakako i individualne statistike, ali i razigravanje onih koji nisu standardni u Liga kupu. Mogli bi Vukovi da rastrgnu nejakog niželigaša.

Argentinski mediji već najavljuju pet promena u odnosu na sastav koji je slavio protiv Atletiko Tukumana. Lukas Liht, Nikolas Kontin, Matijas Perez Garsija i Emanuel Ćekini trebalo bi da se nađu u startnih 11 kao i Nelson Insfran koji će priliku među stativama dobiti umesto zimskog pojačanja pristiglog iz Paoka Rodriga Reja.

Deo startne postave trebalo bi da ostane Bokino dete Marselo Vajgant koje će se krajem 2021. godine vratiti na Bombonjeru. Desni bek na sjajan način koristi šansu za razigravanje koja mu je ukazana u La Plati, a sa pozicije u defanzivi uspeo je da na šest utakmica postigne dva i spakuje saigračima isto toliko golova. Poslednji je pao u prošlom kolu Liga kupa, pa sada deli čelo klupske liste strelaca sa Brajanom Alemanom, Lukasom Bariosom i Joanom Karbonerom.

Vukovi su pre tri dana protiv Tukumana odigrali izuzetno disciplinovano - rano stigli do vođstva, pažnju usmerili na odbranu svog gola, pa u završnici zapečatili pobedu uz visok procenat realizacije šansi. Protiv Dok Suda će ipak imati više prostora za napadačku kreativnost.

KUP ARGENTINE, ŠESNAESTINA FINALA

02.10: (1,40) Himnasija (4,20) Dok Sud (7,75)


tagovi

Himnasija La Plata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara