Vuletić ima nova saznanja: Sadik je već potpisao ugovor sa Partizanom, koji može i danas da ga otkupi od Rome

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.01.20. | 15:40

Ali, ne može da ga proda do leta bez saglasnosti Italijana

Novi dan, novi detalji oko trougla Partizan – Roma – Umar Sadik. Potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić otkrio je kao ekskluzivnu informaciju da je nigerijski napadač već potpisao ugovor sa Partizanom na tri godine! Iako formalno još nije igrač srpskog kluba.

U Partizanu su ubeđeni da problema u otkupu Sadika od Rome za 1.700.000 evra neće biti problem, pa su zbog toga već dogovorili sve uslove sa tamnoputim golgeterom.
Igrač već ima potpisan ugovor sa Partizanom za naredne tri godine, ovo je ekskluzivna informacija. Faktički, on može da odbije Romu. Dakle, njemu Roma ne može da ponudi neke bolje uslove, a on da odbije Partizan. Plata će mu biti ista kao do sada“, otkrio je Vuletić za Novosti.

Izabrane vesti

Potpredsednik crno-belih kaže da Partizan i danas može da otkupi Sadika za 1,7 miliona, što je nova informacija, jer je dan ranije bilo da ne može da ga kupi pre 10. juna.
Prema ugovoru o pozajmici između Rome i Partizana, Umar Sadik je Romin igrač na pozajmici u Partizanu zaključno sa 30.6.2020. godine. Ono što postoji kao opcija i kao klauzula o kojoj se govori i koja je u potpunosti Partizanova klauzula i u potpunosti je na volji Partizana je odredba po kojoj Partizan može da izvrši otkup Umara Sadika za 1,7 miliona zaključno sa 5. junom 2020. godine do 23 časa i 59 minuta. To znači u prevedenom značenju, što je novo saznanje, da Partizan ovo može da uradi i danas. Ali, ono što nije moguće je da ne može istovremeno da proda Sadika sa otkupnom akcijom“.

Sve o ugovoru Umara Sadika i da li Roma može da od Partizana traži više od 1.600.000?

Odnosno, kada bi Partizan imao nameru da u zimskom prelaznom roku proda Sadika, u taj posao bi morala da bude uključena i Roma. Prava rimskog kluba na svoj deo „kolača“ prestaju tek na leto, kada crno-beli otkupe ugovor i zavedu Nigerijca kao svog igrača.
Transferna prava nad igračem FK Partizan stiče po isteku perioda na kojem je igrač bio na pozajmici. To uprošćeno znači da danas može biti otkupljen, ali da ne može biti prodat bez saglasnosti Rome. Ako želite da čekate istek perioda pozajmice možete da prodate Sadika, ali ako to želite da radite pre, uslovi se menjaju. Laicima deluje nemoguće da nekoga otkupite, ali niste nečiji vlasnik istog momenta, ali moguće je. U ovom slučaju igrač, Sadik, danas može biti formalno otkupljen, ali pravo prodaje Partizana u zimskom prelaznom roku apsolutno je definisano učešćem Rome u postupku“.

Ipak, po Vuletiću i dalje postoji mogućnost da Roma proba da izigra Partizan i prekrši odredbe dogovora.
Moramo sve da uzmemo u obzir, jer bi Roma mogla da ima nepredvidivo ponašanje. Slična je situacija bila sa Radonjićem u Zvezdi. Zamislimo da 3. juna Partizan izrazi želju za otkupom i da Roma to ne prihvati. Ona krši ugovor. Ima ponudu nekog kluba od 12, 15, 18 miliona, dakle značajno veću od ove naše klauzule. U tom slučaju Roma može da kaže sebi: rizikovaćemo sudski spor, izgubićemo ga, Partizan će dobiti 1.600.000, iznos otkupne klauzule, zaradili smo 12 miliona izgubili manje od dva“, objasnio je Vuletić.

Novi dan, nova zavrzlama oko Umara Sadika...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara