Saliba (© AFP)
Saliba (© AFP)

Za Arsenal još nije, za Nicu jeste: Saliba bez minuta u Premijer ligi vraćen na školovanje u Francusku

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 10:36

Pozajmica štopera, bez prava otkupa

Završio je Arsenal još jedan posao u zimskom prelaznom roku. Najpre je Šalkeu vratio Seada Kolašinca zajedljivi se pitaju i što ga je dovodio – a prvog dana nove sedmice natrag u Francusku poslao i Vilijama Salibu, pošto će 19-godišnji štoper ostatak sezone provesti u Nici.

U pitanju je besplatna pozajmica, bez prava otkupa, s tim da se klub sa Azurne obale obavezao da preuzme na sebe platu fudbalera. U Nici bi Saliba trebalo da odmeni povređenog kapitena Dantea, koji je nastradao početkom novembra u gostujućoj pobedi nad Anžeom i zbog pucanja prednjih ukrštenih ligamenata za Brazilca je takmičarska godina okončana.

Izabrane vesti

Saliba je u ponedeljak podvrgnut lekarskim pregledima i uskoro bi Nica trebalo da potvrdi da je njen prvi novajlija ove zime. U trci za potpis pobedio je njegov prethodni klub, Sent Etjen, ali i Marselj, a sa Arsenalom napravila aranžman kojim su zadovoljne sve tri strane. Nica je rešila kadrovski problem, Tobdžije poslale fudbalera da izuči dodatne lekcije u jakom takmičenju kakvo je Liga 1, a Vilijam će konačno dobiti priliku da igra. Već godinu i po nije.

Otkako je leta 2019. potpisao za Engleze, u poslu vrednom 30.000.000 evra, nije dobio ni minut na velikoj sceni. Ni kod Unaja Emerija, ni kod Mikela Artete. Čak je tokom razgovora sa Aleksandrom Lakazetom sam priznao da „ne doživljava sebe kao Arsenalovog fudbalera“.

Na Emiratima mu očigledno veruju. Neće tek tako da ga se odreknu. Ugovor mu važi do juna 2024, ali da bi se približio konkurenciji za štoperske pozicije moraće prvo da se dokaže na pozajmici. Ako ništa drugo, bar su mu minuti zagarantovani.


tagovi

Vilijam SalibaArsenalNica

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara