Luk de Jong (©Reuters)
Luk de Jong (©Reuters)

Za Barsu nema kvalitet, ali u Holandiji je tata: De Jong rešeta, kaznena ekspedicija gazi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 22:06

PSV Ajndhoven nisu u stanju da zaustave ni Fajenord, Tvente, AZ Alkmar… Kamoli slabašni Herakles sa igračem manje

Luk de Jong nije bizna šta pokazao u Nemačkoj. Na Ostrvu gotovo da nije ni igrao. Nešto bolje bilo je u Sevilji, bio je i Barselonino iznuđeno rešenje i videlo se da nema potreban kvalitet za navjviši nivo, ali je zato u Holandiji tata. Tu nije kao riba na suvom, već u prirodnom okruženju i nema tog kluba koji može da ga zaustavi. Ni njega, ni PSV.

Nastavio je Luk de Jong da rešeta, već je na 19 prvenstvenih pogodaka i do kraja seztone bi mogao da nadmaši lični rekord u Erediviziji. U sezoni 2018/2019, pre no što je otišao u klub iz Andaluzije, dao je 28. Nije daleko, još dosta ima da se igra i samo je pitanje kada će PSV postati šampion. Ajaks i Utreht su ga ukočili, ali niko ga do sada nije bacio na pleća. Ni Fajenord, ni Tvente i AZ Alkmar koji su mu najbliži, iluzorno je bilo očekivati da će to uraditi slabašni Herakles – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Ko bi rekao da će Peter Boš od kluba iz Ajndhovena napraviti kaznenu ekspediciju koja nemilosrdno gazi sve pred sobom. Do dolaska na Filips stadion nije osvojio nijedan trofej, na početku sezone podigao je pehar Superkupa, a sve mu je bliža salatara. PSV beži Fajenordu čak 13 bodova – doduše, ima i utakmicu više – nema poraz u ligi i dao je čak 70 golova! Herakles je još i dobro prošao…

Ostali su gosti sa igračem manje u ranoj fazi utakmice, nije prošao ni frtalj sata. Brajan Limbombe je isključen i nije mnogo bilo potrebno domaćinu da materijalizuje prednost. Džoj Verman je zavrnuo u srce kaznenog prostora, a Luk de Jong je uradio ono što najbolje radi – pravovremeno se vinuo u vazduh i trznuo glavom. Pre toga i pobegao čuvaru.

U nastavku je Olivije Boskalji na dodavanja Malika Tilmana udvostručio razliku i potvrdio pobedu, a Herakles je, ipak, uspeo da izbegne pravu katastrofu. Sa igračem manje gotovo da nije prelazio pola terena, nijednom nije uputio udarac u okvir gola, dok je domaćin čak 39 puta tukao, čak 14 lopti odbranio je Mihael Brouver.

Moglo je biti poprilično gore po Herakles, još može da bude i zadovoljan kako se završilo…



tagovi

EredivizijaHeraklesPSV AjndhovenLuk de JongPeter Boš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara