©AFP
©AFP

Za Fener ove sezone samo Bahar imao recept: Pored svih zvezda, Šimanski je najveće pojačanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 22:01

Domaćin na krilima Poljaka upisao ubedljivu pobedu (4:0), 14. u nizu

Ključalo je more na Bosforu tokom vrelog leta usled brojnih pojačanja turskog giganta. Pratila je fudbalska javnost daleko van granica zemlje dolaske Dušana Tadića, Edina Džeka, Čegiza Undera, Freda, Dominika Livakovića, Rodriga Bekaa... Ipak, igrač koji je među novajlijama preuzeo glavnu ulogu u nedeljama iza nas bio je Sebastijan Šimanski. Fudbalski arhitekta iz Poljske večerašnji gradski derbi dočekao je uz pet golova i četiri asistencije, a da je sa pravom plaćen Dinamu iz Moskve 9.750.000 evra potvrdio je i protiv Bašakšehira, sa dva pogotka u ubedljivoj pobedi (4:0).

Pogocima fudbalskog plejmejkera Fenerbahče je nastavio impresivnu formu i niz pobeda koji traje od prijateljske utakmice sa Crvenom zvezdom. Duel sa izabranicima Baraka Bahara predstavljao je poslednje spoticanje za istanbulski klub koji je potom vezao 14 trijumfa. Večerašnji je već u 5. minutu najavio Aleksander Điku. Afrički defanzivac je zahvatio volej i odbijenu loptu posle kornera sa desne strane poslao u dalji ugao. Atraktivan pogodak najavio je rafal koji je usledio, a već u 10. minutu zaostatak gostiju udvostručio je Leo Duarte koji je naspretno reagovao pred svojim golom i oštru loptu sa levog boka poslao u sopstvenu mrežu.

Izabrane vesti

Već u 20. minutu na semaforu je bilo 3:0, a strelac novog impresivnog gola bio je Šimanski koji je sa oko 20 metara uputio neodbranjiv udarac i produbio muke rivala.

Činjenica da je Fener furioznim startom otklonio bilo kakvu neizvesnost već u uvodnih 20 minuta uticala je da domaćin do kraja susreta rutinira posao, pa je Šimanski učinio pobedu jo ubedljivijom golom u 80. minutu, dok su gosti utakmicu završili bez udarca u okvir gola.

TURSKA 1 - ZAOSTALI MEČEVI 3. KOLA

Utorak

Istanbul - Galatasaraj 0:1 (0:1)

/Ikardi 42/

Sreda

Adana Demir - Bešiktaš 4:2 (2:0)

/Belanda 9, Nijang 17, Akbaba 59, Erdogan 75 – Abubakar 79, Rašica 90/

Četvrtak

Fenerbahče - Bašakšehir 4:0 (3:0)

/Điku 5, Duarte 10ag, Šimanski 20, 80/



tagovi

Turska 1TurskaBašakšehirFenerbahčeSebastijan Šimanski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara