Foto: ©Shutterstock
Foto: ©Shutterstock

Bejzbol poslastice u dalekoj Južnoj Koreji

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 09:05

Pet utakmica ovog jutra u tamošnjem prvom rangu

I dok bi prosečan poznavalac sporta pomislio da je fudbal najpopularniji sport na samom istoku Azije, pri razgovoru sa stanovnicima Japana i Južne Koreje brzo bi shvatio da jedan drugi sport ima primat. Naime, za pojedine bejzbol mečeve u ove dve države gotovo da je nemoguće naći ulaznice, neretko čitave porodice dolaze na stadion, pa ne čudi što baš sport sa palicom sakuplja najviše navijača oko sebe.

I dok ćemo se u Japanu načekati na eventualni nastavak sportskih nadmetanja zbog postojećih restrikcija, Južna Koreja je nedavno počela da otvara svoje kapije utakmicama. Krenuo je fudbal, ali i bejzbol, pa ćemo ovog utorka moći da uživamo ukupno u pet utakmica. Naravno, sve će biti odigrane pred praznim tribinama kako bi se sprečilo eventualno širenje virusa COVID-19.

Izabrane vesti

Možemo slobodno reći da će derbi runde odigrati timovi Lote Džajantsa i Dusan Bers (11.30). Prvoplasirani i trenutno jedini neporaženi tim u KBO ligi dočekaće na svom terenu četvrtoplasiranu ekipu iz Dusana, koja je ušla u dobru seriju rezultata na strani.

Ono što je zanimljivo jeste da je ekipa Dusan Bersa pobedila na tri međusobna okršaja i to prilično ubedljivo. Uz to, može se reći da se nalaze u sasvim dobroj seriji rezultata, pošto su dobili tri od minula četiri meča u KBO ligi.

Neće lako biti ni sastavu Kivum Hiros, koja na svom terenu dočekuje još jednog ozbiljnog kandidata za plasman u plej-of, tim Samsung Lajonsa (11.30). Domaći svakako jesu favoriti, pošto su do sada izgubili samo jednom, ali su gosti u poslednjih nekoliko kola pokazali da se polako, ali sigurno bude.

Sam pogled na poslednjih nekoliko međusobnih okršaja nam govori da možemo da očekujemo apsolutno sve. Samo od početka 2019. godine, dve ekipe su se sastale 16 puta, od čega je Kivum slavio na deset duela, a na preostalih šest je pobedu odneo Samsung. Veliki broj poena ne treba očekivati.

JUŽNA KOREJA 1 (KBO) – 7. KOLO

Utorak

11.30: (2,19) Hanva Igls – KIA Tajgers (1,60)

11.30: (1,50) Kivum Hiros – Samsung Lajons (2,41)

11.30: (1,80) LG Tvins – SK Vajverns (1,90)

11.30: (2,19) Lote Džajants – Dusan Bers (1,60)

11.30: (1,70) NC Dajnos – KT Viz Suvon (2,03)

***bez prisustva publike, kvote su podložne promenama



tagovi

bejzbolJužna Koreja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara