Nejmar i Mbape
Nejmar i Mbape

Za sreću je potrebno dvoje...

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.06.19. | 17:20

Kilijan Mbape je rekao svoje, sve je sada na čelnicima Pari Sen Žermena

Kilijan Mbape ne silazi sa naslovnih strana nakon što je po završetku prethodne sezone izjavio da želi veću odgovornost, da li u Parizu ili na nekom drugom mestu, što je zagolicalo maštu svakog ljubitelja fudbala.

Napadač je time jasno stavio do znanja čelnicima Pari Sen Žermena da moraju da mu omoguće maksimalne uslove ukoliko žele da vide najbolje što ima da ponudi, kao i da klub obezbedi iskusne fudbalere svetske klase kako bi zajednički mogli da ispune primarni zadatak: osvajajnje Lige šampiona koje će opet samom Mbapeu omogućiti i da konkuriše za Zlatnu loptu.

Izabrane vesti

Iako je trenerima teško kada proradi ego kod dvojice asova kao što su on i Nejmar, mladi Francuz je uveren da je PSŽ slabiji kada na terenu nema Brazilca. Dosta se poslednjih meseci priča i piše o razmiricama između njih dvojice, ali je istina sasvim suprotna i njihov odnos je vrlo dobar, tvrdi Marka.

Nedavno, nakon što se pojavila informacija da će Nejmar propustiti Kopa Amerika zbog povrede, Mbape mu je poslao dirljivu poruku. Zato je jedan od zahteva francuskog golgetera da i sledeće sezone nasatupaju zajedno u špicu, s tim da Nejmar pređe na levu stranu.

Istovremeno, obezbediti harmoničan odnos između Mbapea i Nejmara težak je zadatak za svakog trenera, ali će to biti obaveza koju će klub postaviti pred Nemca Tomasa Tuhela. Iako je oglasio prodaju Brazilca na sva zvona, Pari Sen Žermen ga sigurno neće podstrikivati da napusti Grad svetlosti po svaku cenu.

I sama poruka predsednika Nasera Al Kelaifija u intervjuu u Frans Fudbalu više je bila izjava ljubavi i dodvoravanje Brazilcu, ali ukoliko Nejmar reši da mu je dosta fudbala na Parku prinčeva, Parižani će se pomiriti s tim i tražiti minimum svotu koju su platili za njega 2017. godine - 222.000.000 evra.

Pariz bi voleo da Nejmar ostane i sledeće sezone, što su mu i otvoreno saopštili, ali za to je potreban i drugačiji pristup, pre svega dolazak ambicioznih pojačanja. U svakom slučaju na potezu je uprava Svetaca i svaki korak biće važan u susret novoj sezoni.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara