Hames Rodrigez (© Reuters)
Hames Rodrigez (© Reuters)

Za sve koji vole Everton: Hames ne igra ovog vikenda

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.20. | 15:16

Karlo Ančeloti brani Džordana Pikforda

Derbi je završen miroljubivo, ali sa žrtvama. Prošlonedeljni okršaj Evertona i Liverpula skupo je koštao Crvene, verovatno do kraja sezone ne mogu da računaju na Virdžila van Dajka, a cenu je platio i klub sa Gudison parka, jer je ostao bez Hamesa Rodrigeza.

S tim što će Kolumbijac znatno brže da se vrati na teren, ali ga, na nesreću navijača Karamela, neće biti u sastavu za gostovanje Sautemptonu, u šestom kolu Premijer lige.

Izabrane vesti

Nažalost, Hames se povredio tokom utakmice sa Liverpulom. Posle duela sa Van Dajkom na početku utakmice osetio je bol i sigurno neće igrati protiv Sautemptona“, potvrdio je trener Karlo Ančeloti.

Kakav je to udarac za Everton najbolje se vidi po tome što je Hames Rodrigez, uz Dominika Kalverta Luina, najbolji igrač ekipe u uvodu sezone. U početnih pet kola zaslužan je za šest golova, po tri je dao i namestio i sigurno će se njegovo odsustvo primetiti u igri ekipe italijanskog stratega.

Rodrigezov povratak očekuje se prvog novembarskog dana kad na Gudison stiže Njukasl.

S druge strane, Karlo Ančeloti se u ime Evertona izvinio Liverpulu zbog toga što je Džordan Pikford povredio Van Dajka i po svoj prilici okončao mu sezonu.

Da budemo do kraja jasni, krivo nam je što se Van Dajk povredio. Pikford je zakasnio prilikom starta, ali mu je sve vreme namera bila da pokupi loptu, ne da naudi rivalu. Previše bi bilo reći da je u tom potezu našeg golamana bilo namere da se protivnik povredi. Virdžil do zna. Pikford je tužan, razočaran svime što se desilo“, rekao je Ančeloti.


tagovi

EvertonHames RodrigezKarlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara