Komentari na vest

Zagrebački posao: Dinamo za dvojac Lokomotive daje 7.000.000 evra!

C

Czngd

pre 9 meseci

Pranje novca
C

Cccc

pre 9 meseci

Tačno da je Dinamo uzeo ogromne pare prodajom igrača i o tome Zvezda i Partizan mogu da sanjaju, ali sa toliko para su morali bar biti konkurentnijinu u LS a i tu su zaradili brdo para. Bili su džak za udaranje ko i naši i popravak gol razlike. Stadion im je ruina ko i nasi tako da ne vidim da je Dinamo nešto napravio a deset puta više novca obrno. Moguće da stoji finaciski bolje i da nema dugove.
P

Plavi10

pre 9 meseci

Istina da je Dinamo zaradijo puno vise novaca od Zvezde, al vec par godina imaju isti budzet. Al Dinamo svoj budzet puni sam a Zvezdi pola daje drzava. Dinamo ima preko 120 zaposleni gdje naj obicnija cistacica ima 1000 eura mjesecno. Dinamo nema ni eura duga, plate nikad ne kasne ni dana, za sledece 3 godine imaju osiguran budzet bez da igraju europu. A stadion je gradski i nisu htjeli dati zemljiste Dinamu da sam napravi stadion, zato i igra na tom ruglu, mada i Zvezdin nije bas neka ljepota.
g

gost098

pre 9 meseci

#CCCC A koja je realnost po tebi sa zarađenim novcima? Šta bi Dinamo trebao napraviti? Boriti se u miljunskim transferima sa klubovima poput Borussie, Intera,Psga,Barce? Nitko od vas ne shvača da niti Dinamo,niti Zvezda ili bilo koji "mali" klub svijeta neće nikad ništa napraviti u Europi. Europa je igra velikih,koji troše milijarde. Mi ostali smo tu da skupljamo mrvice, i da ponekad iznenadimo sa četvrtfinalom! Zato Dinamo kupuje mlade igrače koje prodaje za veće novce jer to je jedini način da preživiš. Osim superbogataških klubova i klubova u koje ulaže država, što se u konačnici pokazalo kao kratkoročni uspjeh. Što se tiče stadiona,stadion je državni pa tako i ti ne bi ulagao u kuću koja nije tvoja!
G

Gost iz HR

pre 9 meseci

A jeste vecina (ne svi) pametni ovdje u komentarima, a niste pogledali jednu utakmicu Hrvatske lige. Ta Dinamova filijala je zadnjih 3 godine uzela Dinamu 15ak bodova, a prosle godine mu skoro uzela naslov (da je nesposobni Hajduk iskoristio to). Zezda za usporedbu u zadnje dvije godine nije izgubila toliko bodova od svih klubova skupa ako izuzmemo Partizan. Dinamo kad je najvise dominirao u HNL bio je najlosiji u europi. Od kad su Osijek, Hajduk i Rijeka koliko toliko konkurentni u zadnjih 3-4 godine Dinamo ima i dobre rezultate. Sve to skupa vuce i bolje i losije prodaje, al uglavnom konkurencija je najvaznija. Kod vas ili Zvezda brutalno dominira ili Partizan. Uglavnom oduzio sam :) sportski pozdrav svima
J

JasamJa

pre 9 meseci

Kako inflacija ne utiče na to za koliko prodajemo fudbalere? Samo kad kupujemo je inflacija, tu mislim na Zvezdu i Partizan prvenstveno.
š

šid

pre 9 meseci

Kako god da rade rade dobro. Svake godine Dinamo ima 2,3 nova mlada fudbalera od 7-8 domaćih u prvoj postavi. I tako već 20 g. Sad opet Baturina, Špikić...
K

Kapetan Dragan.

pre 9 meseci

Evo kako to rade,da objasnim ljudima kakve su to muljavine u pitanju,posto je Lokomotiva zvanicno njihova Filijala i to svi znaju,oni prebace jednog igraca odatle u dinamo i objave da su ga platili 5-7.mil samo da bi se hvalili po regionu, a ovima u Lokomotivi narede da cim im legnu pare na racun da ih odmah vrate nazad na dinamov racun,sto bi se reklo u narodu: dam ti al da mi vratis, i ovi iz Lokomotive im posle vrate sve te pare do zadnjeg evra,a u javnosti ostane zabelezeno da su oni kao "platili" tog igraca, to vam je to ukratko!
g

gost098

pre 9 meseci

Koliko ti godina imaš? Jesi ti svjestan šta si napisao? A porezna uprava? A policija? USKOK? Tko pravda i sa čim te uplate? Lokomotiva-- evo vam igrača. Vi nama platite 7 Mil.,i onda igrač dođe nazad nama! Pa toga nema ni u Sjevernoj Koreji!
K

Krajna Srbija

pre 9 meseci

....i onda dodje presmesni AEK,oduci ih od fudbala i to na njihovom terenu,vrati na fabricka i izbaci iz evrope zajedno sa sve pojacanjima koja su platili 5-7.mil evra!
g

gost098

pre 9 meseci

Ne razumijem poveznicu! Po toj tvojoj logici ni jedan klub koji se pojača ne bi mogao izgubiti? Znači Zvezda je uložila u momčad i šta sad ti očekuješ da nikada neće izgubiti? Da je nitko neće "odučiti" u Europi? Popij vode ujutro kad ideš od kuće ali ne gutaj dok ne dođeš navečer doma!
T

Tuneki

pre 9 meseci

Valjda ce Zvezda i Partizan pocetni da dovode najbolje mlade igrace iz Srbije, a ne samo strane krseve iz inostranstva
d

d. g.

pre 9 meseci

Kao kad bi Zvezda platila Grafičaru.
L

Lokomotiva

pre 9 meseci

pobedjuje Dinamo, a u nasoj ligi niko Zvezdu
b

bakala

pre 9 meseci

molim za upucene u hrvatski fudbal da mi objasne, kako Dinamo uspeva da razigrava toliki broj mladih igraca, da tako brzo stasaju, igraju za prvi tim i onda budu prodati za visemilionske iznose kada im liga nije nesto preterano jaka, u evropi uglavnom na prolece ne igraju neku ulogu. a kod nas, do dolaska Bahara je trajao 2 godine status talenta (Gavric, Veljkovic itd.) u prvom timu Zvezde. do Erakovica jedno 5 godina nije imala mladog, trazenog i dobrog klinca koji je jedan od najbitnijih igraca. Sada kod Bahara od jednom 3-4 odlicna klinca, koji kad udju igraju veoma dobro i mogu postati nosioci i unosni transferi za koju sezonu. Izgleda je Bahar morao da dodje, da se otvore neki novi vidici i spoznaje!
K

Koan

pre 9 meseci

To što su prodavali igrače po visokim cenama je isključivo zbog veštine Mamića. Ovi danas transferi su samo jedna refleksija tog vremena i visina transfera se drastično smanjuje. Primer Ivanušeca, koji je trenutno najbolji igrač Dinama, Mamić bi ga prodao za 20 mil € ovi danas jedva došli do 7 mil. I kako izgleda Fejenord odustaje od kupovine zbog nesposobne uprave Dinama.
С

Сале2323

pre 9 meseci

Башка што је Хрватска члан ЕУ. Али Хрватска је последња 2 светска првенства била вицешампион и трећа. То страховито вуче добру цену њ. играча, јер странац зна да неће погрешити. Коначно, имена Модрић, Ковачић, Брозовић, сада и Гвардиол плаћен 100 милиона евра, гарантују скупљу цену играча који излазе из ХНЛ-а. Наведи неког нашег играча који има име као ових неколико набројаних и биће ти јасно зашто странци плаћају скупље њихове играче.
d

džastis

pre 9 meseci

Srbija da je u EU bi naplaćivala igrače duplo više nego Hrvati,al neće nas...
a

ante081

pre 9 meseci

@Koan gluposti lupas, ivanusec upravo nije prodan zato sto je feynoord dao pre malo para za njega!
P

Petrinjk8172

pre 9 meseci

Pranje para klasično.. bas daju 7m za klinca iz njihovog grada još posle povrede ligamenata.. smejurija
3

38383

pre 9 meseci

Hbt kako vam ne dosadi sa tom frazom, pranje kojih para? Dinamo nabudzi cenu igracima, i sad ce za tog Kacavendu imati argument da ga prodaju za 20 miliona jer ga nisu platili kikirikijem. Ako se bude pokazao naravno.
K

Koan

pre 9 meseci

Sve što je Mamić stvorio Šimić i kompanija će razbucati.
g

gost098

pre 9 meseci

To je nažalost točno. Toliko su se borili da maknu Mamića i sad kad su uspjeli vidimo da nemaju pojma. Pad Dinama je počeo kad je Mamić pobjegao u BIH. Ljudi koji su preuzeli Dinamo ,valjda su mislili da je to lak posao. Stopirali su sve transfere koje je Mamić već ugovorio i sada ispada da je Mamić bio u pravu. Na žalost mislim da je ovo samo početak.
s

sola

pre 9 meseci

A Lokomotiva njihov klub😂😂😂
?

??

pre 9 meseci

Dinamo svake godine pljusne u lokomotivu minimum 3 miliona. A ti transferi dinama po njihovoj ligi su krajnje sumnjivi. Po 2-3 miliona iz gorice i ostalih klubova. Kako ne kupuju van hrvatske za tolike pare?
g

gost098

pre 9 meseci

Odgovor je vrlo jednostavan! Vani mladi igrači vrijede puno više od spomenutih 7 mil. Stranci rijetko kupuju neprovjerene mlade igrače osim klubova koji imaju razvoj mladih igrača (Leipzig,Borussia,Salzburg,Atalanta itd), a i oni tri puta promisle prije nego kupe. Lokomotiva već tri godine posluje smostalno,ili da se izrazim drugačije,USKOK češlja sve klubove zadnjih 3 godine i klubovi su prestali sa muljažama,što bi značilo da Lokomotiva nije zadnje tri godine Dinamova filijala. Spomenuti dvojac je bio na meti Hajduka ali oni nemaju cifru traženu za ta dva igrača.
П

Па

pre 9 meseci

Овде је писано да је много милион за Раткова(он отишао за 5😂) и сличне ствари, а ако погледате објективно, увек Чукарички или нека друга екипа сваки прелазни рок прода играча за преко милион евра. Друга је ствар то што Звезда неће да плати ту суму или што Партизан нема тих милион-два-три...
h

hx

pre 9 meseci

Tako se to radi ..a ne kao mi ..prodajemo a kupujemo za nula...sva sreća pogodili sta ove sezone(kraso)...ali inače nista.
g

genije

pre 9 meseci

Genije ovo je dinamov klub klasično pranje para i muljaza. Kao da partizan kupi nekog iz teleoptika za ove pare ili zvezda iz grafičara. Sportski pozdrav
v

velim

pre 9 meseci

Bravo! A naš šampion nudi klubovima iz naše lige maksimalno 300.000 evra i uvredi se i naljuti ako oni to slučajno odbiju. Čak se i svi u komentarima ovde naljute ako npr Spartak ili Vojvodina zacepe cenu Zvezdi umesto da budu srećni da još neko osim Zvezde želi da posluje sa velikim ciframa. A do pre 10 godina ni tih 300.000 nisu isplaćivani već samo obećani.
G

Genije

pre 9 meseci

Genije ovo je dinamov klub klasično pranje para i muljaza. Kao da partizan kupi nekog iz teleoptika za ove pare ili zvezda iz grafičara. Sportski pozdrav
K

Koan

pre 9 meseci

Šta je ovde bravo? Lokomotiva je, barem do pre dve godine, bila filijala Dinamu otprilike kao Grafičar Zvezdi. I stalno je Dinamo, kroz ove napumpane cene, finansirao Likomotivu i verovatno "prao" novac.