Maksimir (©Reuters)
Maksimir (©Reuters)

Zagrebački posao: Dinamo za dvojac Lokomotive daje 7.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.08.23. | 15:56

Luka Stojković i Lukas Kačavenda se sele na Maksimir

Inflacija je svuda, posebno u fudbalskom svetu, pa su davno prošla vremena kada su milionski transferi bili van dometa srpskih klubova. Međutim, kada govorimo o poslovima između učesnika Mozzart Bet Superlige oni su ipak značajano niži i uglavnom se mere u stotinama hiljada evra. U Hrvatskoj pak sasvim drugačija slika o čemu svedoči i novi posao zagrebačkog Dinama.

Modri su naime na pragu dovođenja tandema supertalentovanih momaka iz tabora gradskog rivala Lokomotive. Nekada Dinamove filijale, godinama već tvrde u oba kluba da nemaju više ništa zajedničko.

Izabrane vesti

No da se vratimo na temu, reč je o 19-godišnjem Luki Stojkoviću i godinu starijem Lukasu Kačavendi. Obojica vezisti, Stojković posebno interesantan, prošle sezone četiri gola i pet asistencija, ove “2+2” već u uvodna tri kola. Kačavenda je imao peh što je dobar deo prošle sezone proveo van stroja zbog teške povrede ligamenta kolena.

Obojica svejedno pažnje vredni igrači, potencijalno milionski transferi u budućnosti. I Dinamo je očigledno rešio da uloži u njih. Prema saznanjima portala Germanijak, Modri su na pragu dogovora sa Lokomotivom po kome će za obojicu u paketu izdvojiti 7.000.000 evra. Lokomotivi će doduše pripasti 5.600.000, ostalo je PDV, deo se čak i vraća, no da ne ulazimo u detalje.

Ostaje ipak utisak da smo ovde u Srbiji još godinama daleko od toga da jedan naš klub drugome isplati ovoliki novac za igrača. I nije ovo nikakva slučajnost, Dinamo je ovog leta već dao 2.000.000 evra Istri za Maura Perkovića, pre dve godine je Osijeku isplatio 2.700.000 za Petra Bočkaja, Šibeniku okruglo milion za Denija Jurića, još pre toga Rijeci 3.000.000 za Ivana Nevistića, Gorici 2.800.000 za Marijana Čabraju i Darija Špikića


tagovi

Lokomotiva ZagrebDinamo ZagrebLetnji prelazni rok 2023HrvatskaHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara