Raspucani Nerazuri na startu sezone (©Reuters)
Raspucani Nerazuri na startu sezone (©Reuters)

Zahuktali Inter na Olimpiku, Milan s klincima protiv Specije

Vreme čitanja: 7min | ned. 04.10.20. | 13:21

Milanski tim furiozno počeo Seriju A, ali danas ima najteži ispit, gostovanje poljuljanim Lacijalima

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najzanimljiviji meč ovog popodneva se igra na Olimpijskom stadionu između Lacija, uzdrmanog porazom od Atalante, i Intera u velikom golgeterskom zaletu. Milan će protiv Specije izvesti na teren tim u kome će samo Kjaer imati više od 25 godina. Na Tardiniju bi trebalo da vidimo u dresu Verone, od prvog minuta, oporavljenog Darka Lazovića i Ivana Ilića koji će igrati umesto povređenog Veloza. U Beneventu je na programu sudar dvojice starih poznanika i rivala Filipa Inzagija i Siniše Mihajlovića, koji je na klupi Bolonje nasledio upravo starijeg Inzagija.

Izabrane vesti

LACIO - INTER

Dobre vesti su stigle za Lacio u poslednja 24 sata. Radu i Korea nije trebalo da budu ni u protokolu utakmice sa Interom zbog povrada, a kako stvari stoje, počeće meč od prvog minuta. Poraz od Atalante i poprilično razočaravajući prelazni rok su prilično poremetili atmosferu u Formelu. U tom kontekstu utakmica sa Interom je dvosekli mač: s jedne strane Nerazuri su sami po sebi velika motivacija za igrače Lacija imajući u vidu otvorene račune iz prethodnih godina; s druge, još jedan poraz na startu sezone bi bio težak udarac za Inzagija i njegove momke.

Ne treba zaboraviti da Inzagi nije još uvek produžio ugovor sa Lacijom koji mu ističe sledećeg leta. Odnosi sa predsednikom Klaudijom Lotitom su sve napetiji, a kako se šuška ni relacije između sportskog direktora i gazde Lacija nisu više idilični. U prošloj sezoni, pre nego što je Lacio započeo trijumfalnu seriju, Simone Inzagi je bio na korak do otkaza. Lotito veoma ceni Rina Gatuza i da nije završio u Napoliju, Rino bi verovatno već bio na klupi Lacija ili bi imao čvrst dogovor da ga preuzme sledećeg leta.

Sergej Milinković Savić (©Reuters)Sergej Milinković Savić (©Reuters)

Lacio zbog povreda, Kovida-19 ili birokratskih razloga će moći da računa samo na jedno ovoletošnje pojačanje, Faresa. Podsetimo, van stroja su i dalje Luiz Felipe, Lulić i Vavro. U odnosu na sastav koji smo videli protiv Atalante u timu Lacija bi jedina novina mogao da bude Korea, koji je u baražu sa Kaisedom za mesto pored Čira Imobilea.

LACIO 3-5-2: Strakoša; Patrik, Ačerbi, Radu; Lacari, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Marušić; Imobile, Korea.

Antonio Konte će ponovo promešati karte u svom timu. Na Olimpiku ćemo videti uravnoteženiji i kompaktniji sastav Nerazura nego na prva dva meča u Seriji A. U odbrani ćemo videti prvi put u ovoj sezoni prošlogodišnje startere od prvog minuta Škrinjar, De Fraj i Bastoni. Biće novina i na sredini terena koji će biti više “mišićav” a manje “tehnički”. Posle Eriksena protiv Fjorentine i Sensija sa Beneventom u ulozi ofanzivnog pleja će igrati Vidal, dok se u špic napada vraća Lautaro Martinez. Jedina nedoumicu oko sastava Konte ima na desnom krilu: Perišić ili Jang. Naime, Lacari je najbrži igrač Serije A, Perišić može da mu parira po brzini, dok Jang daje veće garancije u defanzivnoj fazi od Hrvata.

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Konte je potvrdio nameru da realizuje epohalnu revoluciju u Interu koji se neće limitirati na poklanjanje pobeda svojim navijačima nego će pleniti lepom i lepršavom igrom. Uz dužno poštovanje prema Fjorentini i Beneventu, test protiv Nebeskoplavih će biti prva prava proba snage Nerazura u ovoj sezoni.

Ipak, protiv Lacija, sećajući se poraza iz prošle sezone na Olimpiku, Konte će izvesti na teren robusniju veznu liniju s ciljem da neutrališe, pre svih, Sergeja Milinkovića Savića koji, po pravilu, protiv Intera pruža najbolje partije.

INTER 3-4-1-2: Handanović; Škrinjar, De Fraj, Bastoni; Hakimi, Barela, Galjardini, Perišić (Jang); Vidal; Lukaku, Lautaro Martinez.

MILAN -SPECIJA

Pre četiri dana se verovalo da će meč protiv Specije biti malo ozbiljnija šetnja za Milan. Međutim, posle iscrpljujućeg meč sa Rio Aveom, u fizičkom i psihološkom smislu, dugačkog putovanja u Portugal i pobede Specije nad Udinezeom, Rosoneri će morati da se malo više potrude.

Stefano Pioli ima nameru da promeni nekoliko fudbalera u odnosu na sastav koji je počeo meč sa Rio Aveom. Najznačajnija promena će biti na sredini terena gde bi Krunić i Tonali trebalo da zamene startere Benasera i Kesija, koji su prilično izneverili očekivanja protiv Rio Avea. Nije isključeno i da Brahim Diaz zaigra umesto Čalhanoglua. U napadu će šansu, u odsustvu Rebića i Ibrahimovića, dobiti od prvog minuta Leao i Kolombo, dok će mladi Norvežanin Hauge verovatno debitovati u drugom poluvremenu.

Jedina linija koju Pioli ne može da menja, sve i da hoće, je odbrambena. Na klupi, pored sebe, italijanski stručnjak će imati samo golobardog Kalulua od defanzivaca. Interesantno je da će u startnom timu Rosonera samo Kjaer imati više od 25 godina, što je jasan pokazatelj doslednje implementacije najavljene filozofije Ivana Gazidisa i familije Singer.

MILAN 4-2-3-1: Donaruma; Kalabrija, Kjaer, Gabija, Ernandez; Krunić, Tonali; Salemakers, Čalhanoglu, Leao; Kolombo.

Specija dolazi na San Siro bez velikih briga. Pobeda nad Udinezeom je razvedrila raspoloženje u ligurijskom timu posle poraza od Sasuola. Tim iz Ligurije je prvi apsolutni debitant u Seriji A u poslednjih 17 godina koji je u prva tri kola uspeo da ubeleži pobedu. Sve, osim poraza, protiv Milana bila bi čista ćar za igrače trenera Italijana.

SPECIJA 4-3-3: Rafael; Sala, Šabo, Erlić, Markica; Bartolomei, Riči, Mađore; Verde, Galabinov, Gjazi.

PARMA - VERONA

Parma je samo jednom uspela da savlada Veronu u poslednjih devet odmeravanja snaga dva kluba. Takođe, Parma je na poslednjih devet mečeva na Tardiniju samo jednom uspela da osvoji tri boda uz sedam poraza i jedan remi. To su veoma loši predznaci za tim Fabija Liveranija budući da su već ubeležili dva poraza na startu sezone i postigli su samo jedan gol u prvih 180 minuta.

Liverani je stavio Darmjana na spisak igača Parme za današnju utakmicu, ali je teško poverovati da će ga ubaciti u igru budući da je italijanski defanzivac praktično novi igrač Intera. Umesto bivšeg fudbalera Mančester Junajteda će igrati Laurini. U napadu bi brzonogi Karamo i Žervinjo trebalo da imaju prednost nad Kornelijusom i Inglezeom.

PARMA 4-3-1-2: Sepe; Laurini, Dermaku, Bruno Alveš, Pecela; Grasi, Brugman, Kurtić; Kucka; Karamo, Žervinjo.

Nije isključeno da na Tardiniju od prvog minuta vidimo dvojicu srpskih fudbalera u dresovima Verone. Prema najavama koje su stizale u poslednja 24 sata, Darko Lazović se posle kompletnog oporavka od povrede vraća u startnu postavu na desnom krilu dok bi Ivan Ilić, trebalo da bude deo novog veznog reda sa Tamezeom i Faraonijem. Naš mladi reprezentativac će zameniti povređenog Veloza. Osim kapitena Verone, zbog povreda neće biti danas na rasolaganju i Benasi, Empereur, Davidovič, Di Karmine i Manjani.

Tim Ivana Jurića iako je promenio gotovo kompletnu odbrambenu liniju i ostao bez stuba na sredini terena, Amrabata, nije primio nijedan gol u prve dve utakmice, mada, istini za volju, Udineze i Roma ne spadaju u timove koji se odlikuju efikasnošću u poslednje vreme.

VERONA 3-4-2-1: Silvestri; Četin, Ginter, Lovato; Faraoni, Tameze, Ilić, Lazović; Barak, Zakanji; Favili.

BENEVENTO - BOLONJA

Veliki derbi između dvojice bivših fudbalera i trenera čiji su se putevi često ukrštali ili su se nastavljali. Siniša Mihajlović je puno puta motrio na Filipa Inzagija na terenu tokom igračkih dana dok je već dva puta nasledio timove koje je vodio stariji Inzagi: Milan i Bolonju. Filipo Inzagi je stavio do znanja da ne postoji nikakva posebna želja da se “osveti” Siniši, već samo sportska želja da se osvoje bodovi koji su za Benevento od fundamnetalnog značaja u borbi za opstanak.

Benevento je pokazao zavidnu efikasnost na startu sezone, postigao je pet golova na dve utkmice, ali je otkrio i brojne slabosti u odbrani koja je puštala vodu na sve strane, primio je sedam golova. Olakšavajuća okolnost je da će protiv Intera, u ovoj sezoni, brojni timovi u Seriji A proći kao Benevento.

U odnosu na meč sa Interom, Inzagi ima nameru da napravi par izmena, počev od bekovskog para, Leticija i Fulon bi trebalo da zamene Mađa i Barbu. Na sredini terena Hetemaj, Jonita i Dabo su kandidati za dva mesta pored Skjatarele, dok bi Jago Falke trebalo da debituje od prvog minuta.

BENEVENTO 4-3-2-1: Montipo; Leticija, Glik, Kaldirola, Fulon; Jonita, Skjatarela, Hetemaj; Sau, Kaprari; Lapadula.

Ohrabrujući signali su stigli za Sinišu Mihajlovića na meču protiv Parme prošlog ponedeljka. Naravno, po dobrom starom pravilu Skorupski je opet kapitulirao barem jednom tokom 90 minuta, ali je napad tima iz Emilije proradio. Miha ima nameru da poštuje pravilo da se tim koji pobeđuje ne menja i protiv Beneventa će istrčati ista postavka kao protiv Parme. Jedino će povređenog Polija (vratiće se na teren tek za dva meseca) zameniti iskusni Medel ili Svanberg.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski; De Silvestri, Danilo, Tomijasu, Hiki; Šuten, Medel(Svanberg); Skov Olsen, Sorijano, Barou; Palasio

SERIJA A – 3. KOLO

Petak

Fjorentina - Sampdorija 1:2 (0:1)

/Vlahović 73 - Kvaljarela 42pen, Vere 83/

Subota

Sasuolo - Krotone 4:1 (1:0)

/Berardi 19, Kaputo 58pen, 85, Lokateli - Simi 49/

Udineze - Roma 0:1 (0:0)

/Pedro 55/

Nedelja

12.30: (1,25) Atalanta (6,50) Kaljari (10,0)

15.00: (3,00) Benevento (3,40) Bolonja (2,35)

15.00: (3,15) Lacio (3,45) Inter (2,25)

15.00: (2,80) Parma (3,10) Verona (2,65)

15.00: (1,42) Milan (4,50) Specija (7,75)

20.45: (2,00) Juventus (3,45) Napoli (3,80)

Odloženo: Đenova - Torino

***kvote su podložne promenama

Piše: Željko Pantelić


tagovi

ItalijaSerija ABolonjaBeneventoLacioInterParma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara