Kordić, strelac gola za Železničar ©Starsport
Kordić, strelac gola za Železničar ©Starsport

Zakuvalo se u vrhu Mozzart Bet Prve lige: IMT pao u Pančevu, Bubanj majstorijom slomio Metalac (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 18:43

Želenzičaru derbi 29. runde, Grafičar vezao drugu pobedu

Ozbiljno se zakuvala borba za lidersku poziciju u Mozzart Bet Prvoj ligi. IMT je dugo bio nedodirljiv, ali mu se tron sve više drma u poslednje vreme. Železničar preti da mu ga preuzme. Pančevci su u derbiju 29. runde drugoligaškog karavana savladali Traktoriste i prišli im na dva boda zaostatka kolo pre početka plej-ofa – 2:0 (0:0).

Pobedom nad Vršcem prethodne nedelje IMT je prekinuo seriju od četiri utakmice bez pobede i pride napumpao samopouzdanje pred derbi, ali je u Pančevu još jednom pokazao da je od sredine marta u naglom padu forme. Na poslednjih pet utakmica osvojio je isto toliko bodova, a danas u direktnom okršaju dozvolio Železničaru da mu se dodatno približi.

Izabrane vesti

Pančevci su, posle neizvesnog prvog dela, utakmicu prelomili u svoju koristi u uvodnoj fazi drugog poluvremena, golovima Šalete Kordića u 55. i Darija Grgića u 59. minutu. Grgiću, inače fudbaleru Čukaričkog na pozajmici u Železničaru, današnji gol bio je 12. u prvenstvu, a ukupno 13. u sezoni. Ima i tri asistencije pride.

Domaći fudbaleri su do kraja izveli i ono što nijednom od prethodnih deset rivala Traktorista u prolećnom delu sezoni nije pošlo za rukom – sprečio ih da zatresu mrežu. Imali su, doduše, gosti priliku sa bele tačke da ublaže poraz, eventualno i zakuvaju utakmicu u završnim minutima, ali nisu iskoristili jedanaesterac.

Suprotno novobeogradskoj ekipi, Grafičar ide uzlaznom putanju. Posle dva poraza koja je pretrpeo na prelazu iz marta u april, trećeplasirani tim šampionata je iza juga Marakane savladao Metalac, upisavši drugu uzastopni pobedu – 2:0 (0:0).

U Beogradu je odluka takođe pala u drugom poluvremenu. Mateja Bubanj je na samom startu nastavka načeo rivala sjajnim golom. Ispratio je 18-godišnji napadač dugu loptu sa svoje polovine, umakao čuvarima, zaobišao i golmana i u praznu mrežu poslao loptu u nebranjenu mrežu za svoj sedmi gol u prvenstvu. Petnaestak minuta pre kraja trijumf je potvrdio rezervista Pavle Ivelja udarcem glavom sa pet metara posle centaršuta sa desnog boka.

Jedinstvo sa Uba je zahvaljujući dvostrukom strelcu Kvakuu Karikariju savladalo Radnički iz Sremske Mitrovice (2:0), preskočilo ga i preuzelo četvrtu poziciju, dok je beogradski Radnički vezao četvrtu pobedu savladavši Vršac (2:1) i tako sačuvao mesto u plej-ofu kolo pre kraja osnovnog dela šampionata.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, 29. KOLO

Sreda

Grafičar - Metalac 2:0 (0:0)

Jedinstvo Ub - Radnički SM 2:0 (1:0)

RFK Novi Sad - Loznica 0:2 (0:0)

Radnički NB - OFK Vršac 2:1 (2:1)

Železničar Pančevo - IMT 2:0 (0:0)

Zlatibor Čajetina - Rad 0:1 (0:0)

Sloboda Užice - Inđija (u toku)

Trajal - Mačva (u toku)



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeGrafičarMateja BubanjIMTŽelezničar PančevoMetalac Gornji Milanovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara