Žeremi Doku (AFP)
Žeremi Doku (AFP)

Zamena za Mareza ima 10 golova na 75 mečeva Lige 1: Siti to plaća 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.08.23. | 12:03

Žeremi Doku blizu selidbe iz Rena na Etihad

Zatečen je bio Pep Gvardiola letošnjim odlaskom Rijada Mareza u saudijski Al Ahli. Nije španski stručnjak očekivao da će ostati bez jedninog klasičnog desnog krila u ekipi, te je Mančester Siti kao jedan od letnjih prioriteta upravo postavio dovođenje igrača koji će zakrpiti rupu nastalu odlaskom Alžirca.

Nekoliko nedelja unazad Građani merkaju Marezovu zamenu. Kao rešenje je figurirao Majkl Oliz ali je mladi Francuz rođen u Engleskoj, ali je 21-godišnjak ispao iz konkurencije kada je pre nekoliko dana potpisao novi ugovor sa Kristal Palasom. Istovremeno je na radaru Sitija bio Žeremi Doku, a sada je šampion Premijer lige počeo da povlači konkretne poteze.

Izabrane vesti

Ugledni Parizijen se jutros javio informacijom da je engleski velikan dogovorio uslove saradnje sa samim Dokuom, a nedugo zatim Fabricio Romano je obelodanio da Siti obrađuje Ren sa sumom između 55.000.000 i 60.000.000 evra. Ogroman je to novac, naročito imajući u vidu da 21-godišnji Doku još nije eksplodirao u Ligi 1. Došao je pre tri godine iz Anderlehta za 26.000.000 i na 92 nastupa za klub isporučio 12 golova i deset asistencija. Kada je reč isključivo o prvenstvenim mečevima, odigrao ih je 75 uz 10 pogodaka i sedam asistencija, uz napomenu da je tokom pretprošle sezone imao dve nešto ozbiljnije povrede lista i zadnje lože. Kvalitet de fakto postoji, kao i prostor za napredak, ali pitanje je vredi li Doku toliko novca?

Ali da se odlazak krilnog napdača i od skoro saigrača Nemanje Matića sa Roazon parka krčka, bilo je jasno i nakon jučerašnjeg 2. kola Lige 1.

"Ako nije bio starter (ovog vikenda), iako je bio naš najbolji igrač prošle nedelje, ostaviću vama da sami izvučete zaključke", rekao je trener Rena Bruno Ženesio na konferenciji nakon jučerašnjeg gostovanja Lansu i remija 1:1.

Situacija u igračkom kadru Sitija je takva da na desnoj strani terena, doduše ne kao klasična krila, mogu da igraju Bernardo Silva i Kol Palmer. Portugalac je trenutno povređen, a budućnost perspektivnog Engleza na Etihadu upitna. Iako je Palmer bio najbolji pojedinac Sitija u nedavnom Superkupu Evrope protiv Sevilje, Pep Gvardiola mu je nedavno predočio da će mu mesto uglavnom biti na klupi iz čega bi, kao što smo ranije pisali, mogla da profitira Borusija Dortmund koja ga želi u svojim redovima..

"Ne znam šta će biti sa Palmerom. Ili će biti prodat ili će ostati, mislim da jedino pozajmica ne dolazi u obzir", kazao je pre nekoliko dana Gvardiola.

Doku je ponikao u fudbalskoj školi Beršota, 2012. kao desetogodišnjak postao deo Anderlehtove akademije, a za A reprezentaciju Belgije debitovao je septembra 2020. godine i od tada upisao 14 nastupa uz dva gola i tri asistencije.


tagovi

Žeremi DokuLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara