(FK Novi Pazar)
(FK Novi Pazar)

Zamena za Rubežića stigla iz Egipta: Plavi dragulj sa Nila zove se Omar Fajed

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 17:09

Novi štoper Pazaraca angažovan na preporuku Mirsada Jahovića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Odbrana Novog Pazara nije se proslavila u prethodna četiri kola Mozzart Bet Superlige. Momci Siniše Dobrašinovića za to vreme kapitulirali su šest puta i doživeli tri poraza, uključujući poslednji od Voždovca u Zaplanjskoj (0:1).

Izabrane vesti

U takvoj situaciji, sve oči uprte su u akviziciju iz Fenerbahčea Omara Fajeda. Mladi reprezentativac Egipta stavio je paraf na jednogodišnju pozajmicu poslednjeg dana prelaznog roka u Srbiji, a sad se priključio novim klupskim kolegama. Štoper rođen 2003. predstavljen je na Gradskom stadionu.

Srećan sam što sam ovde. Zahvaljujem svima na srdačnom dočeku. Očekujem da steknem iskustvo kroz utakmice. To što sam došao u Novi Pazar da igram i što sam video, velika je stvar za mene i početak jednog novog poglavlja u karijeri“, standardnim rečnikom obratio se Fajed predstavnicima medija.

Gledao je utakmice Novog Pazara u tekućem prvenstvu. Jedan detalj ostavio je na stasitog defanzivca poseban utisak, a ne odnosi se konkretno na igru.            

Neverovatna je atmosfera, navijači su ludi. Moj dolazak u Pazar je velika stvar za moju fudbalsku budućnost“.

Skoro dve sedmice pre Fajeda, Pazarcima se priključio mladi vezista Đinho Đo. Korejac je, takođe, posuđen na 12 meseci od strane Fenerbahčea. Logično je da u tandemu obojici bude lakše.

Da, sjajno je što je Đo tu, iako još nisam stigao da zaigram zajedno s njim. Odlična stvar stvar za mene, njega i Fenerbahče“, ceni Fajed.


Generalni sekratar Pazaraca Fikret Međedović veli da se od Fajeda očekuje mnogo. Otkriva da je stigao na preporuku sportskog sektora bratskog Fenera, u dogovoru sa istaknutim sportskim agentom rodom iz Novog Pazara Mirsadom Jahovićem, nekada jednim od vodećih evropskih košarkaša.

„Došao je na preporuku Jahovića, odnosno za tursko podnevlje Mirsada Turkdžana. Mislim da smo dobili novog dobrog igrača, novu „trojku“, a znate ko je nosio broj tri kod nas tokom prethodne dve sezone. Nadamo se da će Omar da dostigne nivo Slobodana Rubežića, koji me je pozvao iz Aberdina. Njegov prijatelj iz stručnog štaba reprezentacije Egipta izneo je pohvale na račun Fajeda, uz opasku da smo dobili strašnog fudbalera“, kaže Međedović.

Fajedov debi u plavom dresu mogao bi da se desi već u subotu, kada Novi Pazar u okviru 11. kola Mozzart Bet Superlige dočekuje novosadsku Vojvodinu.




tagovi

FK Novi PazarOmar Fajed

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara