Andrea Ranokija (©Reuters)
Andrea Ranokija (©Reuters)

Žapčev veliki gest na kraju karijere - oprostio 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 05:16

Andrea Ranokija neće više igrati fudbal

Kada Adrijano Galijani za nekoga javno kaže da je gospodin, onda je definitivno reč o velikom šmekeru. Biće da je Andrea Ranokija takav.

Iskusni štoper iz Asizija u okrugu Peruđa dobio je pohvale nekadašnjeg visokog funkcionera Milana, a danas Monce, za gest kojim je debitantu u Seriji A oprostio čak 4.000.000 evra garantovanih dvogodišnjim ugovorom.

Izabrane vesti

Naime, 34-godišnji Ranokija je dan posle objave da raskida ugovor sa Moncom saopštio i da završava karijeru, koju je najvećim delom proveo u Interu (12 godina). Sa Nerazurima je pre dve sezone osvojio titulu i dvaput bio pobednik italijanskog kupa. Prošlog leta je kao slobodan igrač prešao u Moncu. Zbog iskustva je bio planiran za jednog od lidera ambicioznog tima koji su formirali pomenuti Galijani i bivši vlasnik Milana Silvio Berluskoni, što potvrđuje i to da je bio prvo pojačanje nakon što je ekipa izborila istorijsku promociju u Seriju A, ali je povreda poremetila planove.

U meču drugog kola, protiv Napolija, Ranokija je doživeo frakturu fibule, pritom i uganuo zglob, tako da mu predstoji duži period mirovanja. S obzirom na godine, jasno je da bi pauza ostavila traga i povratak u formu prilično potrajao, tako da je nekadašnji kapiten Intera prelomio da je pravi trenutak za kraj igračke karijere.

"On je istinski gospodin, potvrdio je da je čovek kakvim sam ga smatrao. Gospodin i dobra osoba", izjavio je Galijani za milanski list Korijere dela Sera, dok je prethodno čuvena Gazeta delo Sport objavila vest o odluci popularnog Žapca da časti Moncu novcem koji mu pripada.

Ranokija je kraj karijere saopštio u videu postavljenom na društvene mreže.

"Poslednjih godinu i po dana nisu bili laki. Postepeno, strast koju sam osećao prema fudbalu se gasila. U maju prošle godine, kada sam još bio u Interu, osetio sam da nešto nije u redu, ali nisam bio siguran šta. Odlučio sam da se rastanem sa klubom jer sam želeo da potražim novi izazov i novu stimulaciju. Srećom, našao sam Moncu koja mi je pružila šansu i vratila samopouzdanje. Ponudili su mi sjajan ugovor i dali priliku da se vratim u igru i shvatim šta mi se dešavalo".

Ranokija je u Inter došao 2010. godine iz Đenove, a uoči sezone 2014/15. postao je prvi kapiten Nerazura posle nezamenjivog Havijera Zanetija. Traka mu se, ipak, nije dugo zadržala oko ruke, pošto je na kraju sezone dodeljena tadašnjoj napadačkoj zvezdi, mladom Mauru ikardiju. Usledio je i pad u drugi plan kod Roberta Mančinija, koji ga je preselio na klupu, a to je potom dovelo do pozajmica Sampdoriji i Hal Sitiju.

Dolaskom Lučana Spaletija 2017, visoki štoper ponovo je dobio šansu u Interu. Iako do rastanka sa klubom više nije imao zapaženu minutažu, njegov doprinos bio je van terena. Iskustvom je održavao dobru atmosferu među igračima i, po ocenama italijanskih medija, na taj način značajno doprineo osvajanju titule 2021.


tagovi

Andrea RanokijaSerija AMoncaInter

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara