Lazetić sa saradnicima (© Star sport)
Lazetić sa saradnicima (© Star sport)

Žarko Lazetić: Nećemo protiv Zvezde da čistimo kartone i odmaramo igrače, ali znamo šta nas čeka

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 14:19

Ričard Odada neće u nedelju igrati za Metalac

Remi sa Vojvodinom u Novom Sadu, pobede nad novim članovima elite, Kolubarom i kragujevačkim Radničkim u Gornjem Milanovcu, nerešeno sa niškim Radničkim na Čairu, a prvi jesenji ciklus utakmica, pred odlazak na novu reprezentativnu pauzu, Metalac završava gostovanjem na stadionu „Rajko Mitić“.

Posle pet vezanih poraza od Crvene zvezde, svestan je da baš i nema mnogo čemu da se nada u Beogradu. Mada, pozitivno razmišljanje uvek postoji, ovoga puta uvećano za saznanje da je sastav Dejana Stankovića značajno oslabljen izostancima Milana Borjana, Miloša Degeneka, Aleksandra Dragovića i Aleksandra Kataija.

Izabrane vesti

Neigranjem četvorice lidera oni jesu oslabljeni, ali imaju 28 kvalitetnih igrača, što su pokazali protiv Ludogoreca, izgledali su fenomenalno“, hvali Žarko Lazetić srpskog prvaka uoči meča 12. superligaškogh kola (nedelja, 18.00, TV Arena sport 1).

Nastavlja šef stručnog štaba Metalca da veze komplimente na račun tima iz Ljutice Bogdana 1a.

Vidimo da se odlično prilagođavaju svemu, uspevaju lako da pronađu različite načine igre, često menjaju formaciju, nekad je u rombu, nekad sa krilima, nekad kao u Bugarskoj sa pet pozadi. Godinama ne gube na svom terenu u našoj ligi, s te strane znamo šta nas tamo čeka. S druge, to što imamo ritam odigravanja utakmica poput njih i Partizana, na tri dana, sigurno je otežavajuća okonost za nas, jer nemamo toliki kadar, ali uopšte ne želim o tome da razmišljam“.

Otkako je Bojan Leontijević angažovan za sportskog direktora, a Žarko Lazetić za trenera, Metalac promoviše ideju isključivog gledanja u svoje dvorište i tako se ponaša pred duel sa velikim favoritom.

U sjajnom smo raspoloženju, ne idemo na stadion Zvezde da čistimo kartone, odmaramo igrače i slično, već da se takmičimo i pokušamo da odigramo najbolju moguću utakmicu i dođemo do povoljnog rezultata za nas. Hoću da vidim napredak u odnosu na prošli susret sa crveno-beloima. Ne želim nikakve izgovore na umor i gust raspored, jer dva puta godišnje igraš sa Zvezdom, moramo da budemo maksimalno fokusirani i hrabri“, dodao je Žarko Lazetić.

Metalac u nedelju neće moći da računa na Ričarda Odadu, mladi Kenijac je na pozajmici baš iz Zvezde i dogovorom klubova nije predviđeno da igra međusobne utakmice, dok se u konkurenciju, posle zalečene povrede, vraća vezista Filip Bačkulja.


tagovi

MetalacMetalac Gornji MilanovacŽarko LazetićRičard Odada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara