FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

Zasipanje lažnim novčanicama u modi: Jakirović prošao kao Donaruma

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 10:49

Bizaran navijački trend stigao sa San Sira na Rujevicu

Čitav fudbalski svet obišla je prethodne sedmice interesantna fotografija na kojoj je kutija prepuna lažnih dolara, ne bilo kakvih, već sa likom Đanluiđija Donarume. Vratio se italijanski golman na San Siro prvi put (a da nije u reprezentativnom dresu) od kada je 2021. napustio Milan, prešao u PSŽ i raspršio sva nadanja pristalica Rosonera da u dogledno vreme može da postane legenda kluba.

Samo nekoliko dana kasnije, takvim gestom navijači Rijeke dočekali su svog doskorašnjeg trenera Sergeja Jakirovića, sadašnjeg stratega Dinamo Zagreba. Krajem avgusta otišao je naprasno Mostarac sa Rujevice kako bi preuzeo Modre, a nepuna tri meseca kasnije vratio se na dobro poznato mesto, na derbi duel 15. kola HNL-a. Lik bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine našao se na verziji lažnog dolara Rijekinih tifoza, uz natpis na italijanskom "traditore" (izdajnik) i "Sjedinjene Države Bosne i Hercegovine".

Izabrane vesti

Jakirovićev odlazak iz Rijeke propratio je revolt ne samo navijača, već i čelnika kluba, budući da je napustio ekipu pred odlučujući kvalfikacioni duel za Ligu konferencije protiv Lila. Baš tada se na klupi Dinama našlo upražnjeno mesto posle otkaza Igora Bišćana, a popularni "Jakir" koji je i kao igrač bio član Rijeke, nije želeo da propusti šansu da nastavak trenerske karijere gradi u prestonici. Predsednik Rijeke Damir Mišković posebno je bio razočaran odlukom 47-godišnjeg stručnjaka, pa je odlazak sa Rujevice bio daleko od prijateljskog.

Da je znao da će Dinamo imati ovako loše rezultate, pitanje je da li bi Jakirović preuzimao Zagrepčane. Ekipa mu se muči u Ligi konferencije (samo četiri boda iz četiri kola), a u prvenstvu je nakon sinoćnjeg remija protiv Rijeke (2:2) tek trećeplasiran, pa su Hajdukova nadanja u prvu titulu posle 19 godina sve veća.




tagovi

RijekaDinamo ZagrebHrvatska 1Sergej Jakirović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara