Dragan Rosić sa zastavom Srbije posle pobede nad Sjedinjenim Američkim Državama (©MN Press)
Dragan Rosić sa zastavom Srbije posle pobede nad Sjedinjenim Američkim Državama (©MN Press)

Zaspao kao kapiten, probudio se kao reprezentativac

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.03.23. | 14:30

Golman niškog Radničkog, u manje od 24 časa doživeo dve velike počasti

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Na sopstvenom primeru je Dragan Rosić, golman niškog Radničkog, osetio sve one životne istine o stalnom smenjivanju lepih i manje lepih trenutaka – da posle kiše dođe sunce, da čaša meda ište i čašu žuči...

Izabrane vesti

Evo, samo u poslednjih nedelju dana. Najpre je, odlukom tadašnjeg trenera Nenada Lalatovića, morao na klupu, jer je tako rešavano pitanje bonusa u niškom timu – nije branio protiv Vojvodine, baš kao ni na prolećnoj premijeri protiv lučanske Mladosti, a onda, u manje od 24 časa dve izuzetne počasti. Sinoć je prvi put kao kapiten izveo saigrače na utakmicu 25. kola Mozzart Bet Superlige protiv Mladosti GAT u Novom Sadu (0:0), a jutros ga je probudila najlepša moguća vest, našao se na širem spisku selektora Dragana Stojkovića uoči martovskog okupljanja i početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Čast je ogromna. Samo da ti se nađe ime u bilo kom kontekstu uz reprezentaciju tvoje zemlje, to je najveće moguće priznanje i razlog za ponos, satisfakcija za sav uloženi trud, nagrada za ono što smo prikazali u Los Anđelesu, kada smo igrače iz kvalitetnije i mnogo zvučnije lige pobedili na njihovom terenu i pokazali da ni ova naša, iako ponekad nije na najboljem glasu, nije tako loša", podelio je svoje lepo raspoloženje za čitaocima Mozzart Sporta Dragan Rosić.

Priznanje je utoliko veće imajući u vidu konkurenciju na poziciji jedinice u nacionalnom timu. Nekako preko noći, mesto golmana je, od gotovo deficitarnog, postalo jedno od najpopunjenijih u reprezentaciji, jer su se trojici izuzetnih čuvara mreže koji su putovali u Katar, pridružili golman lidera poljskog šampionata Rakova Vladan Kovačević, pa Đorđe Petrović, za koga se navodno interesuju velikani Premijer lige, eto i Dragan Rosić, kao jedini predstavnik Mozzart Bet Superlige Srbije na svojoj poziciji u nacionalnom timu, koji je u drugom poluvremenu pomenute januarske utakmice protiv selekcije SAD sačuvao mrežu i odbranio pobedu Orlova.

"Mislim da smo uvek imali vrhunske golmane, samo se možda dešavalo da kad nemamo rezultate deo krivice bude svaljen na njih. Sada je Vanja perjanica, radi zaista sjajan posao u Seriji A, baš kao što je i na Mundijalu, imamo dvojicu izuzetnih čuvara mreže u španskoj Primeri, tako da nema zime za Srbiju po tom pitanju, a privilegija je naći se u takvom društvu", ističe nekadašnji čuvar mreže Mladosti iz Lučana i nekoliko španskih drugoligaša.

Radničkom nikako ne cvetaju ruže u aktuelnoj polusezoni, ekipa je osvojila svega trećinu od mogućih 18 bodova u prvih šest kola, ali iz perspektive Dragana Rosića to izgleda ovako – branio je na četiri meča, od toga na tri sačuvao mrežu, primio samo jedan gol iz igre...

"Jučerašnji datum ću zaista pamtiti kao jedan od najbitnijih u karijeri. Nisam se nikada nadao da ću biti kapiten tako velikog kluba i čast mi je da predvodim saigrače. Sada moja uloga da pomognem ekipi da prebrodi trenutnu rezultatsku krizu dobija još jednu novu dimenziju. Defanzivno nemamo nikakav problem, pokazala je to i utakmica u Novom Sadu, ofanzivno nam nedostaje samopouzdanja i moramo da probijemo što pre tu barijeru, jer smo mnoge vozove već propustili. Biće to dobro, videćete, samo da ostvarimo tu, prvu pobedu", optimistično je zaključio golman, kapiten i reprezentativac niškog Radničkog. Tri u jedan!



tagovi

Radnički NišDragan Rosićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara