Rodžer Šmit (©Reuters)
Rodžer Šmit (©Reuters)

Zaustavili ga na putu ka Ligi šampiona, pa ga zovu za trenera: Rodžer Šmit prvi pik Benfike

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 13:56

Rukovodstvo lisabonskih Orlova već stupilo u kontakt sa nemačkim strategom

Iako je PSV na samo dva boda zaostatka u odnosu na vodeći Ajaks, protiv kog će igrati finale Kupa Holandije, a u Ligi Evrope klub iz Ajndhovena čeka četvrtfinale protiv Lestera, već sada je poznato da Rodžer Šmit bez obzira na dobre rezultate neće naredne sezone voditi Filipsovce.

Nemac je dobio da produži ugovor koji ističe na leto, tako da će potražiti novi izazov, dok se na njegovom mestu po informacijama holandskih medija očekuje Rud van Nistelroj. Nekadašnji golgeter već nekoliko godina radi u mlađim kategorijama PSV Ajndhovena, a bio je i u stručnom štabu holandske reprezentacije kod dvojice selektora, Gusa Hidinka i Ronalda Kumana.

Izabrane vesti

Što se tiče Šmita, portugalski Rekord piše da će 55-godišnjak koji među klubovima koje je vodio ima RB Salcburg i Bajer Leverkuzen, preuzeti mesto trenera Benfike. Navodno su predsednik lisabonskih Orlova Rui Kosta i sportski direktor Lourenso Koeljo već putovali u Nemačku i imali razgovor sa strategom PSV-a.

Šmit je u Holandiju stigao marta 2020. posle rada u Pekingu. U 95 utakmica učinak mu je 64 pobede, 15 remija i 16 poraza. Sa Filipsovcima je početkom ove sezone osvojio holandski Superkup, a zanimljivo je da letos vodio PSV upravo protiv Benfike. Bilo je to u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Portugalci su pobedili 2:1 kod kuće, dok u revanšu nije bilo golova.

I ako trener Bajera Šmit se sastajao sa Benfikom, ali tada u grupnoj fazi i sa boljim ishodom po njega. Bilo je to 2014, Bajer je pobedio 3:1 u Nemačkoj, dok je u Lisabonu bilo 0:0.

Na mestu trenera Benfike trenutno je Nelson Verisimo, koji je preuzeo brigu o timu posle odlaska Žorža Žesusa. Nije uspeo da napravi pomak sa trećeg mesta u portuglaskom prvenstvu, ali je uveo Orlove u četvrtfinale Lige šampiona eliminisavši Ajaks. Dogovor je, ipak, da se on na kraju sezone vrati u B tim iz kog je došao, mada pojedini portugalski mediji pišu i da postoji mala šansa da nastavi da vodi A tim.


tagovi

Rodžer ŠmitBenfikaPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara