Ruslan Malinovski (©Reuters)
Ruslan Malinovski (©Reuters)

Zauvek Boginja provincije! Juventus na kolenima, zlatni Malinovski za trijumf posle 20 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.04.21. | 16:47

Čudo u Bergamu, Atalanta dobila Bjankonere u završnici

Ciao Scudeto, Ciao Juventus! To je to, kraj, nema više - Juventus posle devet dugih godina vladavine sada i definitivno pada sa trona italijanskog fudbala, a možda je zaista moralo da bude tako da konačnu presudu potpiše niko drugi nego Atalanta koja pravi čuda poslednjih godina na Čizmi, a i šire!

Punih 88 minuta izgledalo je da će bodom biti zadovoljne obe strane, a onda se dogodio zlatni momak Ruslan Malinovski koji je rezantnim udarcem probušio mrežu Vojćeha Ščensnija i bacio Juventus na kolena! Prvi put posle više od 20 godina u Seriji A iliti pune 32 utakmice! Ono što su Stefano Lorenci i Nikola Ventola uradili onog februarskog popodneva 2001. godine, danas je to učinio momak koji jednostavno ima živce kao strune i danas je izrastao u apsolutnog heroja Bergama.

Izabrane vesti

Kaznena ekspedicija Đan Pjera Gasperinija pomerala je granice i postavljala standarde poslednjih godina i uprkos svemu predstavlja istinski dokaz da novac ne može sve da kupi i da moderni fudbal nije progutao romantiku iz kalča koji pamtimo. Atalanta je istorijskim trijumfom u Bergamu, petim uzastopnim u Seriji A napravio veliki korak napred ka novom, trećem plasman u Ligu šampiona, što bi zaista predstavljalo izuzetnu nagradu za sve što se radi i gradi pod Gasperinijevom komandom.

Trebalo je izgleda svima koji ne navijaju za Juventus da se dogodi osveženje na vrhu Serije A, a ono što bi potencijalno moglo da se dogodi na kraju predstavljalo bi ozbiljan sunovrat za Bjankonere. Naime, Juventus je ovim porazom došao u poziciju da mu se ozbiljno klima četvrta pozicija na tabeli, s obzirom da za vratom dišu Napoli i Lacio koji imaju tri, odnosno četiri boda manje. Izraz na licu Andree Pirla pošto je Danijele Orsato odsvirao kraj utakmice dovoljno govori o tome koliko je Juventus u problemu uoči preostalih sedam kola gde bi, istina, moglo svašta još da se dogodi na tabeli Seriji A, a između ostalo i da Stara dama ostane bez plasmana u elitu!

Ponovo je Juventus pokazao veliku manjkavost u realizaciji i generalno organizaciji igre kada nema Kristijana Ronalda na terenu, za šta Pirlo ni posle gotovo cele sezone nije uspeo da pronađe lek. Bjankoneri su dobar deo utakmice bili u podređenom položaju, mada su Alvaro Morata u prvom i Paulo Dibala posle slobodnog udarca bili nadomak pogotka, ali opet nedovoljno precizni da bi Pjerluiđi Golini bio prinuđen da vadi loptu iz mreže. Osim toga, Atalanta je u uglavnom komandovala igrom i bila bliža golu, što se na kraju i krunisalo pogotkom za tri velika boda.

Još po samoj postavci oba sastava videlo se da bi bodom bili više nego zadovoljni. I Gasperini i Pirlo delovali su maksimalno oprezno i zaista je sve što se dešavalo na terenu odavalo utisak da bismo na kraju mogli da gledamo utakmicu bez golova, ali tako nije mislio i Malinovski. Jeste imao pomoć jednog igrača Juventusa koji je taman za toliko skrenuo put lopti što je prevarilo Ščensnog, ali je posao odradio vrhunski. Velika uloga je i rezerviste Josipa Iličića koji je u 68. minutu odmenio Luisa Murijela, a onda spremio dodavanje za Malinovskog koji je na kraju rešio derbi gornjeg doma Serije A.

I to u kakvom trenutku! Kada je počela da se stvara velika gužva među konkurentima za Ligu šampiona, kada je Lacio uhvatio veliki zalet s namerom da istera Juventus s četvrte pozicije i kada Napoli i Milan takođe žele da se mušema ponovo zatrese podno Vezuva i na San Siru. Atalanta je Interu ostavila auto-put ka tituli, mada je i pre ove utakmice bilo jasno da Stara dama nema šta da traži u borbi za vrh. Ovako je samo rasplet dobio na poetičnosti, jer bi Boginja provincije mogla da pripiše "giljotinu" dugogodišnjem vladaru italijanskog fudbala...

SERIJA A - 31. KOLO

Subota

Krotone - Udineze 3:1 (0:1)

/Jankto 46, Gabijadini 73pen, Torzbi 82 - Lazović 13/

Krotone - Udineze 1:2 (0:1)

/Simi 68pen - De Paul 41, 74/

Sasuolo – Fiorentina 3:1 (0:1)

/Berardi 59 pen, 62 pen, Lopez 75 – Bonaventura 31/

Kaljari - Parma 4:3 (1:2)

/Pavoleti 39, Marin 66, Pereiro 90+1, Čeri 90+4 - Pecela 5, Kucka 31, Man 59/

Nedelja

Milan – Đenova 2:1 (1:1)

/Rebić 13, Skamaka 68 ag – Destro 37/

Atalanta – Juventus 1:0 (0:0)

/Malinovski 88/

Lacio – Benevento 5:3 (3:1)

/Depaoli 10ag, Imobile 20, 90+6Korea 36 penal, Montipo 48ag – Sau 45, Viola 63, Glik 85/

Bolonja – Specija 4:1 (2:1)

/Orsolini 12, Berou 18, Svanberg 54, 60 – Ismajli 34/

18.00: (3,20) Torino (3,40) Roma (2,25)

20.45: (2,75) Napoli (3,30) Inter (2,55)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ruslan MalinovskiJuventusAtalanta

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara