Kristijano Ronaldo slavi sa saigračima (©Reuters)
Kristijano Ronaldo slavi sa saigračima (©Reuters)

Zauvek Ronaldo! Gudison svedočio istoriji, Kristijano prvi do 700 golova klupske karijere

Vreme čitanja: 4min | ned. 09.10.22. | 21:55

Prvi igrač u istoriji fudbala koji je premašio barijeru od 700 pogodaka na klupskom nivou

Analizirajući ono što se Kristijanu Ronaldu poslednjih dana i sedmica događa u Mančester junajtedu, Vejn Runi poslao je jasnu poruku nekadašnjem klupskom kolegi da ostane strpljiv, da će njegovih pet minuta doći i da samo tako može da se bori za svoje mesto u startnih jedanaest.

Kada je to govorio, ikona dete Evertona i Mančester junajteda sigurno nije mislila Kristijanovo vreme za iskupljenje dođe baš na Gudison Parku i to golom kojim će da donese pobedu Crvenim đavolima – 2:1 (2:1).

Izabrane vesti

Kristijano Ronaldo ne samo da je presudio Runijevom dečačkom klubu, već je uradio nešto što niko nikada pre njega nije! Postao je prvi i zasad jedini igrač sa 700 golova u klupskoj karijeri! Najbliži je Lionel Mesi koji ih ima devet manje. Jako je blizu granici koja će dvojicu najvećih suparnika trećeg milenijuma dodatno zacementirati među najboljim fudbalerima svih vremena. Ono što Ronaldo takođe ima jeste apsolutni rekord po broju golova u reprezentativnom dresu. Čak 117, čime je odavno pretekao dugo neprikosnovenog iranskog golgetera Alija Deija. I još ih broji...

Kakav način da se Ronaldo iskupi navijačima za sve promašaje i sve što se od letos dešava oko njega. Ide - ne ide, igra - ne igra, hoće transfer - neće transfer... Previše se sve vrtelo oko vremešnog Portugalca, a Erik Ten Hag je hrabrom odlukom da ga pošalje na tribine poslao jasnu poruku ko je glavni. Nije Ronaldo lako prihvatio odluku, čak se u nekim utakmicama kada je ulazio videla njegova frustracija zbog promašaja koji su ga dodatno gurali u nervozu, čak i bes. Ali, sada konačno može da odahne! Kada je Antoni Marsijal zatražio izmenu pre samog isteka pola časa igre, Ten Hag se okrenuo ka Kristijanu i pozvao ga da zauzme poziciju u špicu napada. Znao je i holandski stručnjak da će pre ili kasnije Ronaldo morati da probije nevidljivu barijeru i konačno postigne taj prvenac u Premijer ligi ove sezone. Prvenac koji ga stavlja na pijedestal. Posle pet golova u Sportingu, 118 tokom prvog mandata na Old Trafordu, te 450 hitaca u Realu i još 101 u Juventusu, Ronaldo je na asistenciju Kazemira stigao do 26. pogotka u svom drugom boravku u opremi Đavola. Gola koji je direktno uticao da se Junajted kući vrati sa tri boda i ekspresno zaboravi na debakl od Sitija u gradskom derbiju...

Everton je odigrao solidan meč, ali je Frenk Lampard zakasnio sa izmenama. Morao je ranije na teren da pošalje Meknila, Garnera, Kalvert Luina i Rondona, jer da je to učinio, možda bi se utakmica drugačije završila. Garner je u prvom minutu nadoknade umalo postigao spektakularan gol posle šuta sa ivice kaznenog prostora, ali se na tom putu isprečio David de Hea pošto se istegao celom dužinom i vrhovima prstiju sprečio da lopta uđe pod rašlje sa dalje strane. Everton je u finišu opsedao šesnaesterac Junajteda, više od pet minuta držao protivnika unutar kaznenog prostora, čak je i Džordan Pikford dugo bio skroz napred, ali nije se moglo do izjednačenja. Kasno su se Karamele ohrabrile da krenu napred, trebalo je to da urade mnogo ranije...

Posle gola Aleksa Ivobija u 5. minutu, Everton je prepustio inicijativu gostima što se do poluvremena obilo o glavu. Već deset minuta kasnije Antoni je materijalizovao Marsijalovu asistenciju i postao prvi igrač u istoriji Junajteda koji je u svoja prva tri ligaška meča bio strelac.

Moglo je ovo da bude veče kada je Markus Rašford konačno zatresao mrežu protiv Karamela, međutim ni u 14. nastupu nije mu se dalo. Jeste ga dao, igrao se 81. minut, ali je VAR snimak potvrdio da je neposredno pre gola igrao rukom što mu je pokvarilo slavlje. I ujedno dalo krila Evertonu da krene u totalnu ofanzivu koja je učinila finiš zanimljivijim.

Junajted se sada nalazi na petom mestu sa 15 bodova, dok je Everton na deobi desete pozicije sa 10 bodova, koliko ih imaju još Liverpul, Brentford i Vest Hem.

PREMIJER LIGA - 10. KOLO

Subota

Bornmut – Lester 2:1 (0:1)

/Biling 68, Kristoi 71 – Dakak 10/

Čelsi – Vulverhempton 3:0 (1:0)

/Haverc 45+3, Pulišić 54, Broja 90/

Mančester Siti – Sautempton 4:0 (2:0)

/Kanselo 20, De Brujne 32, Marez 49, Haland 65/

Njukasl – Brentford 5:1 (2:0)

/Gimarais 21, 56, Marfi 28, Almiron 82, Pinok 90 ag – Toni 54 pen/

Brajton – Totenhem 0:1 (0:1)

/Keln 22/

Nedelja

Kristal Palas - Lids 2:1 (1:1)

/Eduar 24, Eze 76 – Strajk 10/

Vest Hem - Fulam 2:1 (1:1)

/Bouen 29, Skamaka 62 – Pereira 5/

Arsenal - Liverpul 3:2 (2:1)

/Martineli 1, Saka 45+5, Saka 76 – Nunjez 34, Firmino 53/

Everton - Mančester junajted 1:2 (1:2)

/Ivobi 5 – Antoni 15, Ronaldo 44/

Ponedeljak

21.00: (3,40) Notingem (3,35) Aston Vila (2,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kristijano RonaldoAntoniMančester JunajtedEvertonAleks Ivobi

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara