Zaviša Milosavljević (©AFP)
Zaviša Milosavljević (©AFP)

Zaviša Milosavljević se ponudio Pakistancima: Uveren sam da mogu da donesem uspeh

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 09:01

Azijska selekcija nema još mnogo vremena da bira selektora, pošto već u oktobru otpočinju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u SAD, Meksiku i Kanadi

Nekadašnji selektor kadetske i omladinske fudbalske reprezentacije Srbije, Zaviša Milosavljević, u potrazi je za novim angažmanom. Zbog toga je došao na ideju da se ponudi reprezentaciji Pakistana, koja je trenutno u potrazi za novim selektorom.

Nije to toliko neobična ideja, s obzirom na to da je 62-godišnji strateg iz Bora već sedeo na klupi te selekcije u periodu od 2011. do 2013. godine. Štaviše, pod njim je azijska selekcija značajno napredovala, tako da je ostao u dobrom sećanju tamošnjim navijačima.

Izabrane vesti

Milosavljević je pre Pakistana trenirao i Lesoto, a kasnije još i Timok i mladu reprezentaciju Uzbekistana. Mnogo više ima iskustva u radu sa nacionalnim selekcijama nego sa klubovima.

Fudbalski savez Pakistana će morati što pre da odabere novog selektora, pošto ga već sredinom oktobra očekuje početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine. U 1. kolu će odigrati dvomeč sa Kambodžom, 12. i 17. oktobra.

Pakistanci su tokom ove godine odigrali sedam utakmica, protiv Maldiva, Mauricijusa, Kenije, Džibutija, Indije, Kuvajta i Nepala i sve su izgubili. Samo su Džibutiju (1:3) uspeli da zatresu mrežu. Zbog toga su rešili da se raziđu sa selektorom Šahzadom Anvarom.

S obzirom na to da imam ogromno internacionalno iskustvo i da dobro poznajem situaciju u Pakistanu, uveren sam da mogu da donesem uspeh. Naravno, potrebno nam je da kao i prošlog puta imamo dobre uslove za trening i da kvalitetno radimo u ova dva meseca, koliko ima do početka kvalifikacija. Ostalo je malo vremena, zato organizacija mora da bude na najvišem nivou. Pre svega tu mislim na dodatnu selekciju igrača, koji bi bili dobro pripremljeni fizički. Zato bi bilo potrebno da do početka kvalifikacija odigramo barem četiri pripremna meča protiv ekipa koje su po kvalitetu na nivou Kambodže”, predočio je Milosavljević plan u intervjuu za pakistanski portal The News.

Za reprezentaciju Pakistana uglavnom igraju fudbaleri koji nisu baš preterano poznati široj javnosti. Ipak, ima ih nekoliko koji imaju internacionalno iskustvo, poput napadača engleskog niželigaša Grimzbija Otisa Kana ili štopera azerbejdžanskog prvoligaša Sumgajta Isaha Sulimana. Nadaju se Pakistanci i da će vezista Kvins Park Rendžersa Harun Hamid (19) napredovati, odnosno da će oko njega u narednim godinama moći da grade nacionalnu selekciju.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vaučer Belodore parfimerije od 25.000 rsd + 10.000 rsd

---------------------


tagovi

Zaviša Milosavljevićreprezentacija Pakistanakvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara